Cancerul a facut-o sa arate in ultimul hal si, pana la urma, si-a amputat mana. Lupta sinistra pe care a dus-o la doar 21 de ani

Publicat: 27 apr. 2018, 11:48 Autor: D. C. Life

In ce hal i-a deformat corpul tumora care i s-a dezvoltat pe mana. Fara amputare, si-ar fi riscat viata.

Cancerul a facut-o sa arate in ultimul hal si sa-si amputeze mana. Joy Arcilla este o adolescenta de 21 de ani care s-a luptat ani buni cu o forma extrem de agresiva si rara de cancer. Bratul ei stang a ajuns sa fie extrem de umflat, iar tumora se extindea rapid, moment in care a fost amputat total bratul.

In 2012 i-a aparut o mica rana pe brat, dar nu i-a dat importanta crezand ca este vorba despre o muscatura a unui tantar. Pe masura ce a crescut, umflatura incepuse sa o ingrijoreze pe adolescenta si a mers la doctor. Acolo, diagnosticul a fost rapid si crunt: cancer osos.

A suferit o operatie chirurgicala in 2013, apoi de-a lungul anilor a facut mai bine de 17 sedinte lungi de chimioterapie. Tratamentul a slabit-o enorm, astfel incat intr-un final a decis sa ii fie amputat total bratul.

La doar 16 ani a fost diagnosticata cu cancer osos si a inceput o lupta de 5 ani care, intr-un final s-a terminat intr-un mod oarecum fericit. De fiecare data cand inceta tratamentul cu citostatice, orice alt tratament revolutionar sau alternativ pe care l-a incercat, tumora revenea.

Cancerul a facut-o sa arate in ultimul hal si sa-si amputeze mana

“La inceput, cand am aflat ca am cancer, am inceput sa plang si eram foarte speriata. Ma gandeam foarte mult la viitor asa ca am renuntat la scoala si m-am concentrat pe tratament. Dupa aproximativ 5-6 serii de citostatice, eram vlaguita pentru ca era foarte dureros, atat fizic cat si psihic”, a declarat Joy Arcilla, adolescenta din Filipine.

“Am incercat tot ce se putea. Am fost extrem de atenta la dieta, mancam doar legume si fruncte, am incercat tratamente alternative, dar cancerul revenea de fiecare data. Atunci am realizat ca bratul meu stang trebuie sa fie amputat”, a povestit ea.

Sursa foto

Publicat: 27 apr. 2018, 11:48 Autor: D. C. Life
Pe aceeași temă
×