Cum masori ingredientele in bucatarie. Cat inseamna o cana rasa de zahar, un praf de sare si ‘o nuca de margarina’

Publicat: 01 mai 2018, 17:50 Autor: D. C. Retete & Diete

Suntem convinsi ca si tu ai probleme cu masurarea ingredientelor unor retete din mediul online.

Cum masori ingredientele in bucatarie. In timp ce expertii au invatat deja sa potriveasca ingredientele din ochii, restul inca invata. Daca si tu ai probleme cu anumite dimensiuni mentionate in retete, te invatam noi cum sa calculezi gramajele.

Sare – O linguriţă rasă = 10 g

Făină

O cană rasă = 250 g de făină
Un pahar plin = 125 g
O lingură = 15 g
O lingură cu vârf = 25 g
O linguriţă rasă = 5 g

Cum masori ingredientele in bucatarie

Cum masori ingredientele in bucatarieZahăr tos

O cană rasă = 200 g
O lingură rasă = 25 g
O lingură cu vârf = 30 g
O linguriţă rasă = 6 g

Cum masori ingredientele in bucatarieZahăr pudră

O cană rasă = 180 g
O lingură rasă = 23 g
O lingură cu vârf = 27 g
O linguriţă rasă = 5 g

Cum masori ingredientele in bucatarieLichide

O cană = 250 ml
O ceaşcă de cafea = 200 ml
Un pahar = 150 ml
Un polonic mic = 80 ml
O lingură plină = 15 ml
O linguriţă plină = 5 ml

Cum masori ingredientele in bucatarie

Cum masori ingredientele in bucatarieMălai, griş

O lingură rasă = 15 g

Orez

O lingură rasă = 20 g
Un pahar = 230 g

Cum masori ingredientele in bucatarieSmântână

O lingură cu vârf = 25 g
Un pahar = 250 g

Nucă măcinată

Cum masori ingredientele in bucatarieUn pahar = 200 g

“O nucă” de unt, margarină sau untură = 20 g.

“Un praf” sau “un vârf de cuţit” de sare = 2 g.

Sursa: libertatea.ro

Publicat: 01 mai 2018, 17:50 Autor: D. C. Retete & Diete
Pe aceeași temă
×