Toata lumea a trecut prin neplacerea de a constata ca legumele li s-au inmuiat pentru ca au uitat de ele.
Cum salvezi legumele inmuiate din frigider! Acum nu mai trebuie sa le arunci. Ci le salvezi! Iti vom prezenta cateva sfaturi pentru mai multe tipuri de legume, in functie de soiul lor.
Telina, morcovii, patrunjelul, pastarnacul si ridichiile nu rezista mult timp in frigider. Dupa ce sunt culese, aceste legume incep sa ramana fara apa. Asa se fac din ce in ce mai moi. Este suficient sa taiati varfurile lor si sa le puneti intr-un bol cu apa rece, 30 de minute.
Acest truc il poti face inainte ca ele sa mucegaiasca sau sa devina vacoase. Daca sunt usor ofilite, le salveaza tot apa rece. Pune-le intr-un castron cu apa cat mai rece si lasa-le acolo cateva minute inainte de a le folosi.
Daca nu ai rabdare sau nu vrei sa revigorezi legumele moi, nu trbuie sa le arunci. Tot ce trebuie sa faci e sa le folosesti la mancaruri moi. Cum ar fi supele creme, ciorbele sau tocanitele. Poti face si piure din ele sau sa le transformati in garnitura.
Sursa: gustarte.ro