Probabil nu stiai, dar apa in care fierbi cartofii pentru piure are cateva beneficii pentru sanatatea ta.
Apa de la cartofii fierti face bine la ten si par! De acum inainte nu mai trebuie sa o arunci, ci sa o racesti si sa o folosesti pe loc. Apa de la cartofii fierti este bogata in amidon, potasiu, vitamina B12, electroliti. Pentru ten, este ca o mana binevoitoare care ingrijeste si intinereste.
Dupa ce ai fiert cartofii, strecoara apa si pune-o intr-un recipient de sticla, obligatoriu. Apoi bagati apa de la cartofii fierti timp de 2 ore in frigider. E indicat sa o folositi seara de seara, dupa demachiere. Efectele sunt vizibile in doua zile de la aceasta cura.
Daca ai parul uscat si lipsit de viata sau stralucire, poti sa te speli cu aceasta apa pe cap. Este indicat sa folositi apa de la cartofii fierti la clatire sau pe post de masca de par. Aveti nevoie de un recipient cu pulverizatori si apa. O imprastiati uniform pe tot parul si o lasati sa actioneze cel putin 30 minute. Apoi va spalati normal pe cap si, la clatire, mai folositi putina apa de la cartofi.
Apa de la cartofii fierti, fara pic de sare in ea, este buna si ca ingrasamant pentru plante. Este indicat sa le udati cate putin, in fiecare zi, cu acest lichid. Apa de la cartofii fierti mai curata si obiecte sau tacamuri din argint. Le lasati la inmuiat cateva ore, apoi le spalati.
Apa de la cartofii fierti este indicata si pentru animalele de companie. Mai ales pentru cele care nu consuma lapte. O puteti folosi la prepararea hranei animalelor sau puteti inmuia boabele uscate in lichidul acesta.
Sursa: secretele.com.