5 rețete de desert fără coacere. Ingredientele pe care le poți folosi fără să mai pui tava în cuptor

06 06. 2020, 09:00

Deserturile fără coacere reprezintă soluția ideală pentru a pregăti o surpriză dulce familiei. Ingredientele pe care le veți folosi sunt puține, destul de ieftine, iar rezultatul final va fi pe măsura așteptărilor.

Prăjiturile fără coacere, soluția perfectă pe timpul verii

Vara a venit, iar gospodinele știu ce înseamnă să gătești cu ajutorul cuptorului atunci când temperaturile de afară cresc amețitor. Ce ne facem însă când vrem să pregătim deserturi pentru cei dragi? Majoritatea prăjiturilor se fac la cuptor, dar noroc că există și varianta dulciurilor care nu au nevoie de coacere.

V-am pregătit 5 rețete de prăjituri de casă, care vor fi gata în mai puțin de 30 de minute și nici nu trebuie să suportați căldura provenită de la cuptorul încins. În plus, aceste deserturi sunt la fel de gustoase, iar aspectul lor este unul absolut încântător.

1. Salam de biscuiți

 

Deschidem lista deserturilor fără coacere cu celebrul salam de biscuiți. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a prepara această prăjitură.

Ingrediente salam de biscuiți:

  • 500 gr biscuiţi simpli
  • 100 gr zahăr
  • 100 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 300 gr rahat
  • 50 gr stafide
  • 2-3 linguri rom
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita coajă de lămâie sau de portocale
  • 1 lingurita zahăr pudră sau cacao
  • fulgi de cocos (opțional)

Mod de preparare:

Înainte de a vă apuca să faceți salamul de biscuiți, curățați și spălați bine stafidele. După aceea, puneți-le la înmuiat într-un castronel cu apă și esență de rom. Biscuiții trebuie zdrobiți destul de bine, dar aveți grijă să nu fie măcinați fin. Ideal este să rămână și bucăți de biscuite, de dimensiuni mici. Apoi, tăiați și rahatul în cuburi.

Într-o oală amestecați pe foc laptele, zahărul, untul și cacaoa. La final trebuie să obțineți un sirop consistent, pe care îl veți lăsa să se răcească. După aceea amestecați siropul cu biscuiții, rahatul și stafidele. Pentru o aromă mai plăcută, adăugați puțină coajă rasă de lămâie sau de portocală, dar și romul.

Puneți compoziția pe o folie alimentară, pe care presărați înainte cacao, zahăr pudră sau chiar fulgi de cocos. Rulați sub formă de sul și lăsați la rece pentru câteva ore.

2. Ciocolată de casă

A doua rețetă la care ne-am gândit este cea pentru ciocolata de casă. Acest desert ne duce, fără să vrem, cu gândul la copilărie și la gustul irezistibil al dulciurilor făcute de mama.

Ingrediente ciocolată de casă:

  • 450 gr zahăr
  • 150 ml apă
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 150 gr unt cu 80% grăsime
  • 500 gr lapte praf
  • 100 gr cacao neagră
  • 150 gr merișoare
  • 150 gr migdale coapte

Mod de preparare:

Prima dată se pun la fiert zahărul și apa. După aceea, dăm cratița la o parte de pe foc și adăugăm untul. Separat, se amestecă într-un castron cacoa și laptele praf. Adăugați migdalele, merișoarele și siropul de zahăr și omogenizați. Turnați compoziția într-o tavă și lăsați la rece pentru câteva ore.

Deserturi sofisticate fără cuptor

3. Prăjitură Banana Split

Ingrediente Banana Split:

  • 150 gr biscuiți simpli sau digestivi
  • 100 gr unt
  • 350 gr cremă de brânză
  • 50 gr zahăr
  • 250 ml smntână pentru frișcă
  • 4 banane mari
  • o conservă de ananas

Mod de preparare:

Biscuiții trebuie măcinați fin și după aceea îi amestecați cu untul topit. Compoziția rezultată se aranjează într-o tavă, care trebuie lăsată la rece până pregătiți crema.

Crema de brânză trebuie amestecată bine cu zahărul și după aceea adăugați și smântâna și omogenizați. Peste blatul de biscuiți puneți un strat de cremă, apoi așezați felii de banane și bucăți de ananas. Acesta poate fi și zdrobit dacă doriți să îl folosiți ca o pastă. Apoi adăugați din nou cremă, banane și ananas, până terminați toate ingredientele.

Desertul trebuie lăsat la rece aproximativ 2 ore.

4. Tartă de căpșuni fără coacere

Ingrediente tartă de căpșuni fără coacere:

  • 150 gr biscuiți simpli sau digestivi
  • 100 gr unt
  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 2-3 linguri zahăr pudră
  • esență de vanilie
  • 250 g căpșuni
  • 2-3 linguri dulceață de căpșuni

Mod de preparare:

Măcinați cât mai fin biscuiții și amestecați-i cu untul topit. Aranjați compoziția într-o tavă rotundă și băgați-o la frigider. În timpul acesta, apucați-vă să pregătiți crema. Puneți într-un vas de mixer mascarpone, smântâna pentru frișcă, zahărul pudră și esența de vanilie. Trebuie să obțineți o cremă destul de consistentă, pe care o veți întinde peste blatul de biscuiți. Deasupra ornați cu bucăți de căpșuni și cu dulceață. Aveți grijă ca aceasta din urmă să nu fie groasă, astfel încât să o puteți turna peste prăjitură.

5. Tiramisu

 

Ingrediente Tiramisu:

  • un pachet mare de pișcoturi
  • 500 gr mascarpone
  • 5 ouă
  • 120 gr zahăr
  • 700 – 800 ml cafea
  • 3 linguri cremă de whiskey
  • 3 linguri de zahăr pudră
  • esență de vanilie
  • cacao cât mai neagră

Mod de preparare:

Mai întâi preparați cafeaua neagră, fără să adăugați zahăr. După ce se răcește, puneți crema de whiskey, esența de vanilie și zahărul pudră.

Pentru cremă, separați albușurile de gălbenușuri. Albușurile trebuie bătute spumă cât mai tare. Separat, amestecați bine gălbenușurile cu zahărul. Apoi puneți și mascarpone și mixați la viteză medie. Adăugați albușurile treptat și amestecați bine.

Luați o tavă mai înaltă în care așezați un rând de pișcoturi înmuiate în cafea, după care puneți un strat de cremă, apoi din nou pișcoturi și tot așa, până terminați toate ingredientele. Deasupra trebuie să fie cremă, peste care pudrați cacao. Lăsați Tiramisu la rece înainte de a-l servi.