5 reguli de baza pentru un vopsit perfect. Ce iti recomanda un hairstylist renumit

Publicat: 09 mart. 2017, 14:30 Autor: Echipa Ciao.ro News 4
5 reguli de baza pentru un vopsit perfect. Ce iti recomanda un hairstylist renumit

Nu intotdeauna se intampla ca, atunci cand vrei sa iti vopsesti parul, nuanta finala sa fie exact cea pe care o asteptai. De vina sunt mai multi factori pe care doar specialistii cu experinta in domeniu ii cunosc.

Cunoscutul hairstylist Cristi Pascu iti detaliaza doar cinci dintre regulile de care ar trebui sa tii cont atunci cand iti doresti sa iti schimbi look-ul.

“Am spus-o de multe ori si o repet. Daca tii la imaginea ta, nu te incapatana sa faci experimente si sa te vopsesti acasa. In prea putine cazuri rezultatul este cel dorit. De aceea, lasa-te pe mana specialistului care stie sa jongleze cu proportiile si stie ce ii trebuie mai exact parului tau pentru a obtine acea nuanta dorita. Sunt reguli pe care le predau celor care vor sa devina profesionisti. Enumar doar cinci din principiile de baza pentru un vopsit reusit:
1. Analiza parului (istoricul). Aflam de cate ori a fost vopsit parul si in ce nuante. Este indicat sa tinem cont de ce anume s-a mai facut pentru a nu ajunge sa ardem parul sau sa obtinem o cu totul alta culoare. Spre exemplu, o doamna cu parul decolorat vrea sa si-l vopseasca platinat. S-a decolorat de trei ori pana in acel moment pentru ca inainte era bruneta. Daca pune un blond gri, parul se poate arde pe toata lungimea lui sau exista sanse mari sa iasa un blond verzui.

2. Se poate vopsit din deschis in inchis. Invers nu. Daca vreti totusi invers, nu o faceti acasa, ci doar la un hairstylist bun. Riscurile sunt sa iasa o culoare neuniforma, nepurtabila. De exemplu, daca avem parul vopsit negru sau saten, cu radacina crescuta in nuanta naturala, si aplicam vopsea in nuanta deschisa, va iesi blond la radacina, pe lungime portocaliu, iar la varfuri maron inchis aproape de negru.

3. Atentie la vopsitul parului alb. Daca parul contine mai mult de 30% fire de par alb, obligatoriu in combinatia vopselei trebuie sa avem o baza naturala. Altfel, daca aplicam de exemplu rosu direct la radacina, pe parul alb, va iesi un rosu foarte aprins si in transparenta. Daca in acel rosu punem si saten mediu, rosul va iesi perfect. Explicatia este ca parul alb nu prinde culoarea perfect.
4. Alegerea oxidantului. Intotdeauna trebuie sa tinem cont sa folosim oxidantul adecvat. Daca facem o culoare mai inchisa, intotdeauna va fi un oxidant mai slab, de 6% sau 3% (pe o scara de la 1,5 la 12). Cand vrem sa inchidem nuanta, intotdeauna folosim un oxidant intre 1,5 si 6%, niciodata mai puternic intrucat culoarea iese mai deschisa decat ce vrei sa faci. Daca vrei sa deschizi o culoare, se foloseste oxidant intre 6 si 12% si, cu cat ne dorim o culoare mai deschisa cu atat oxidantul va fi mai puternic. De la saten la blond punem 12%. Daca vrem saten deschis, punem 6%.

5. Baza. Trebuie tinut cont de baza pe care se aplica vopseaua. De exemplu, pe ambalajul vopselei din comert ai in spate un paletar. Ai cumparat saten, iar, daca il pui pe blond sau par alb, iti iese mai deschis. Daca pui pe o culoare mai inchisa, iese mai inchis. E logic. Daca esti blonda si vrei saten, iti iei saten inchis. Rezultatele perfecte ies insa la salon, pentru ca hairstylistul stie exact ce proportii sa aleaga, cum sa aseze culoarea si cat timp o lasa sa actioneze”, spune Cristi Pascu.

Publicat: 09 mart. 2017, 14:30 Autor: Echipa Ciao.ro News 4
Pe aceeași temă