5 obiceiuri sănătoase pentru un zâmbet frumos

Publicat: 05 iun. 2021, 19:56 Autor: Maria Apostol General
5 obiceiuri sănătoase pentru un zâmbet frumos

Un zâmbet frumos înseamnă un aspect plăcut și un atu în plus în societate. Sănătatea danturii tale este în strânsă legătură cu starea generală a întregului organism. Secretul unui zâmbet sănătos se datorează igienei orale riguroase pe care o acorzi zilnic danturii tale.

Obiceiurile sănătoase pentru un zâmbet frumos constau în numeroase metode simple de mare ajutor pentru menținerea zâmbetului mult dorit. Iată 5 dintre acestea:

  1. Albirea dentară profesională

Această procedură este una dintre soluții și se realizează doar în cabinetul stomatologic. Albirea dentară profesională reprezintă o tehnică non-invazivă ce albește dinții rapid. Albirea profesională este o metodă eficientă atunci când vine vorba de obținerea unui zâmbet frumos, care oferă rezultate îndelungate, în doar 60 de minute. Medicii stomatologi recomandă albirea dinților în momentul în care pe suprafața acestora au apărut diferite pete colorate sau dinții au început să se îngălbenească. Datorită tehnologiei de ultimă generație, albirea dentară profesională este lipsită de dureri. În primul rând, procedura constă în acoperirea buzelor și a gingiilor cu un material special. Ulterior, pe suprafața dinților se aplică un gel de albire, care va fi acționat cu ajutorul unei lămpi speciale. Lumina și gelul acționează împreună pătrunzând mai ușor în smalțul dinților și îndepărtând petele și decolorarea. Un aspect foarte important cu privire la albirea dentară profesională este atenția sporită asupra consumului de alimente. Medicii specialiști recomandă evitarea alimentelor care colorează dantura, chiar și consumul de cafea, vin sau sucuri acidulate. De asemenea, periajul dentar realizat după fiecare masă, dar și folosirea aței dentare și a apei de gură ajută la păstrarea cât mai lungă a efectului albirii dentare.

  1. Detartrajul dentar și periajul profesional

Pentru a avea un zâmbet frumos este bine să știi că detartrajul dentar și periajul profesional realizate de către medicul dentist sunt esențiale pentru obținerea zâmbetului curat și protejat de diferite afecțiuni orale. Ambele proceduri te ajută să scapi de petele nedorite, iar tratamentele sunt non-invazive. Detartrajul dentar profesional îndepărtează cu ușurință tartrul dentar și placa bacteriană acumulate subgingival și în spațiile interdentare. Totodată, acesta te ajută să previi apariția cariilor dentare și a bolii parodontale. În plus, detartrajul și periajul profesional se realizează în aproximativ 30-60 de minute, cu ajutorul aparatelor de ultimă generație și sunt complet nedureroase. Mai mult decât atât, procedura detartrajului și a periajului profesional este recomandată de două ori pe an, potrivit Healthline.

  1. Obiceiuri alimentare sănătoase

O alimentație corespunzătoare reprezintă un aspect important atât în menținerea sănătății dentare, cât și în păstrarea întregului organism sănătos. Totodată, consumul de alimente sănătoase te ajută să ai un zâmbet frumos, deoarece produsele bogate în vitamine și minerale îți protejează dinții de diferite probleme orale. Specialiștii recomandă să introduci în dieta zilnică și alimente precum: fructe, legume proaspete, lactate sau leguminoase.  Acestea îți întăresc smalțul dentar și îți asigură o respirație plăcută și proaspătă.

  1. Igiena orală riguroasă

Periajul dentar de cel puțin două ori pe zi atât dimineața, cât și seara, te duce cu un pas mai aproape de zâmbetul mult visat. Acesta este recomandat după fiecare masă, iar complementar periajului este bine să folosești și mijloacele adjuvante de curățare, cum ar fi: ața dentară și apa de gură. Ața dentară ajută la îndepărtarea resturilor alimentare din spațiile greu accesibile periuței de dinți, iar apa de gură te ajută să ai o respirație mult mai proaspătă. De asemenea, medicii stomatologi recomandă și curățarea limbii. Folosirea unui dispozitiv special pentru limbă ajută la îndepărtarea bacteriilor de pe suprafața acesteia și te ferește de diferite probleme din cavitatea bucală.

  1. Vizite periodice la medicul dentist

Un control stomatologic periodic, o dată la 6 luni, este baza îngrijirii dentare. În cadrul acestei vizite se realizează și o radiografie dentară panoramică, care îl ajută pe medicul stomatolog să evalueze posibilele apariții ale cariilor dentare sau a apariției bolii parodontale.

Așadar, pentru a avea un zâmbet frumos și sănătos este bine să-ți rezolvi afecțiunile orale din timp și să transformi mersul la stomatolog într-o rutină a vieții tale.

Sursă poză: Pexels

Publicat: 05 iun. 2021, 19:56 Autor: Maria Apostol General
Pe aceeași temă