5 moduri de relaxare când stai acasă

Publicat: 23 Jun. 2021, 10:23 General

Timpul este poate cea mai valoroasă resursă a omului, iar atunci când dispui de câteva ore libere în weekend sau seara când ajungi acasă de la job, este important să găsești modalități simple și la îndemână de a te relaxa. Chiar și o oră în care să oprești totul și faci ceea ce îți place, aduce miracole pentru tonusul și dispoziția ta. Prin urmare, te poți relaxa în intimitatea casei tale fără să ai nevoie de multe lucruri.

De pildă, în acest articol de blog, vei afla că te poți relaxa ascultând muzică, făcând exerciții de relaxare sau folosind remedii naturale cu efect de calmare precum uleiul de CBD (canabidiol).

Iată și alte exemple de metode de relaxare care merită aplicate.

  1. Practică meditația mindfullness

Meditația mindfullness înseamnă să trăiești în momentul prezent. Să-ți conștientizezi respirația și să fii atent la cele mai fine gânduri. Este o experiență care, dacă o realizezi în fiecare zi, timp de minim 30 minute, te va ajuta să te relaxezi și să începi să fii conștient de tine într-un mod cum nu ai mai făcut-o până acum.

  1. Exercițiu de relaxare a mușchilor

Această tehnică implică să stai întins pe spate cu ochii închiși și să-ți vizualizezi corpul. Începi să relaxezi fiecare categorie de mușchi de la vârful picioarelor până în creștetul capului. Relaxarea prin propria voință este un exercițiu perfect pentru momentele când te simți obosit și dorești să își reîmprospătezi energia. Se poate face acasă seara, înainte de culcare sau la sfârșit de săptămână.

  1. Citește o carte

Renunțarea la toate dispozitivele ce emit lumina albastră, care se știe că au un efect stimulator asupra creierului, și lectura unei cărți este o adevărată sursă de relaxare. Evadarea în poveștile personajelor din cărți este o modalitate foarte bună de a elimina stresul cotidian. Pe deasupra, cititul antreanează mintea și crește inteligența.

  1. Fă rost de timp doar pentru tine

Dacă faci parte dintr-o familie numeroasă sau ai colegi de apartament, cu siguranță câteodată simți nevoie să fii singur. Momentele de singurătate pe care ți le aloci din când în când sunt necesare, pentru a te reclalibra, a te calma sau pur și simplu, pentru a-ți petrece timp tu cu tine. În aceste intervale de timp poți, de exemplu, să faci o listă de obiective pe care dorești să le atingi, să meditezi sau să scrii în jurnal.

  1. Joacă jocuri interactive sau construiește un puzzle

Cu siguranță dispui de jocuri precum Remi, Monopoly, cărți, Activity sau Catan, de care te poți bucura împreună cu familia. Așa că șterge praful de pe ele și mobilizează-i pe toți membrii casei să vă jucați unul dintre aceste jocuri. În felul acesta, te vei relaxa și distra. De asemenea, te poți ambiționa să faci un puzzle din multe piese.

Acasă ar trebui să fie un loc al tău, intim, unde la sfârșitul unei zile te retragi pentru odihnă și relaxare. Relaxarea este un proces care ar trebui să fie nelipsit din viețile noastre mai ales în această era a vitezei. Ea are beneficii multiple și nebănuite, după cum menționează și Healthline.

Sursa foto: unsplash.com

 

 

Publicat: 23 Jun. 2021, 10:23 General
Pe aceeași temă