5 lucruri la care să te uiţi înainte să îţi cumperi un telefon

Publicat: 15 Mar. 2021, 15:59 News
5 lucruri la care să te uiţi înainte să îţi cumperi un telefon

Smartphone-urile au devenit o parte integrantă în vieţile noastre. Le folosim pentru comunicare, realizarea de fotografii şi filmulețe, editarea documentelor, navigarea pe internet și chiar pentru a alunga plictiseala. Dar, cu o mare varietate de smartphone-uri disponibile pe piață, nu este niciodată ușor să te decizi pe care să îl alegi.

Iată o listă de lucruri pe care ar trebui să le iei în considerare înainte de a achiziţiona un telefon nou:

Capacitatea bateriei

Bateria este unul dintre cei mai importanţi factori de care trebuie să ţii cont atunci când vrei să achiziţionezi un smartphone. Este neplăcut să ai un telefon important de dat și să ai doar 1% baterie. Îţi recomandăm să te orientezi spre o capacitate de cel puțin 3500 mAh, suficient pentru folosi un telefon o zi întreagă. Partea bună este că producătorii de smartphone-uri au ţinut cont de dorinţa consumatorilor, aşa că ai de unde să alegi telefoane care au o capacitate mare a bateriei.

Dimensiunea şi tipul ecranului

Dacă îţi place să foloseşti telefonul pentru a te juca sau a fi la curent cu ultimele ştiri, ar trebui să iei în considerare un smartphone cu un ecran de cel puţin 5.7 inch. Dacă foloseşti telefonul mai degrabă pentru WhatsApp sau pentru a da scroll pe feed-ul de Facebook, un ecran mai mic este mai mult decât suficient. Principala diferență dintre cele două constă în proiecția imaginilor. Ecranele LCD tind să fie mai luminoase și să afișeze conținutul mai bine atunci când sunt în lumina directă a soarelui, în timp ce afișajul AMOLED oferă un contrast mai clar și culori mai saturate.

Spaţiul de stocare

Atunci când iei în considerare spaţiul de stocare al telefonului, ţine minte că o mare parte din acesta este folosit de sistemul de operare și aplicațiile preinstalate ale dispozitivului. Dacă te orientezi spre un telefon cu 32 sau 64 GB, exista posibilitatea să te trezeşti că nu mai poţi face fotografii, deoarece spaţiul este plin. Astăzi există telefoane care oferă o capacitate de stocare de 256 GB sau chiar 512 GB. Desigur, poţi opta oricând pentru stocarea în cloud.

Portul de încărcare

Și portul de încărcare este un factor important de luat în considerare. Deși ambele porturi micro-USB și USB de tip C sunt încă disponibile în zilele noastre, recomandarea noastră este să alegi un telefon cu USB-C, deoarece asigură viteze de încărcare şi transfer de date net superioare portului micro-USB.

Sistemul de operare

 Nu în ultimul rând, sistemul de operare al telefonului cântărește mult în luarea deciziei de achiziţie a unui telefon nou. Există două sisteme de operare pentru smartphone-uri care merită luate în considerare: Android și iOS. Ambele sunt ușor de utilizat și acceptă o mare varietate de aplicații și jocuri.

Android oferă o gamă mai largă de dispozitive la prețuri diferite, mai multe opțiuni de personalizare și suita excelentă de servicii și aplicații de la Google. iOS oferă o experiență mai uniformă şi un nivel de securitate mai mare, faţă de competitorul sau. În plus, iOS are frecvent update-uri de software şi o putere de procesare superioară pentru aplicații și jocuri. O analiză mai amănunţită a celor două sisteme de operare găseşti pe pcmag.com.

Foto: Pexels

 

Publicat: 15 Mar. 2021, 15:59 News
Pe aceeași temă