Consumul de spanac are foarte multe proprietati benefice organismului nostru. Nu foarte multi stiu, dar leguma este, de fapt, si o planta medicinala.
Un consum regulat de spanac, beneficii pentru intregul organism! Totusi, trebuie sa aveti grija ca atunci cand preparati frunzele de spanac. Daca acestea isi schimba nuanta din verde proaspat in galben, in timpul fierberii, nu trebuie sub nicio forma consumat, pentru ca este daunator.
Astazi iti prezentam 5 beneficii ale consumului de spanac pe care trebuie sa le iei in calcul. Toata lumea stie ca aceasta leguma contine foarte mult fier, insa are mult mai multe proprietati benefice.
Spanacul poate sa previna cateva probleme grave de sanatate. Un consum mare te va scapa de pericolele ascunse ale altor mancaruri. S-a observat ca spanacul poate sa protejeze foarte bine mucoasa stomacului. Asa se scade riscul de aparitie a ulcerului gastric, extrem de periculos.
Planta cu proprietati miraculoase este orginara din Asia Mica. Pentru ca este bogat si in potasiu, dar scazut in sodiu, spanacul le vine in ajutor in special celor care sufera de tensiune arteriala. Asta deoarece combinatia fericita de minerale o fac alimentul ideal pentru cei cu tensiune si probleme de inima. Potasiul poate sa scada tensiunea, iar sodiul sa o creasca. Continutul de acid folic din spanac e foarte bun si pentru reducerea hipertensiunii arteriale si relaxarea vaselor de sange.
Pentru ca are un continut mare si de vitamina K, alaturi de alte substante benefice, spanacul poate sa fortifice constitutia oasoasa. Mai mult, contine si alte minerale precum fosfor, zinc, cupru si magneziu care ajuta la intarirea oaselelor. De asemenea, un consum mai mare de spanac mentine atat dintii, cat si unghiile sanatoase, potrivit csid.ro.
Foarte multe componente ale spanacului, precum potasiul sau acidul folic, alaturi de antioxidanti, pot sa protejeze cel mai vital organ al nostru. Creierul e protejat de aparitia bolii Alzheimer, daca se consuma spanac in mod regulat. Alimentul devine o optiune ideala pentru persoanele care au un risc mai mare sa prezinte tulburari neuronale. Legume bogate in fier. Ce sa mananci atunci cand vrei sa inlocuiesti carnea!
Spanacul poate sa ne protejeze inclusiv de razele daunatoare ale soarelui. A fost demonstrat de catre oamenii de stiinta ca aceasta leguma contine fito-nutrienti si pugmenti care creeaza un soi de baiera asupra pielii.