5 avantaje importante ale papucilor si sabotilor medicali

Publicat: 15 Oct. 2021, 17:00 General
5 avantaje importante ale papucilor si sabotilor medicali

Pentru personalul din domeniul medical, papucii si sabotii medicali ofera mai multe avantaje, deosebit de importante. Desigur, acesti papuci si saboti pot sa fie purtati de oricine isi doreste sa beneficieze de avantajele pe care le ofera. Este un tip de incaltaminte recomandata tuturor persoanelor care petrec mult timp stand in picioare, pentru ca aduc un plus de confort si ajuta la mentinerea sanatatii picioarelor.

In special in cadrul clinicilor si al spitalelor, majoritatea personalului medical si auxiliar desfasoara activitati care nu le permit sa se aseze multe ore consecutiv. Este si cazul persoanelor care lucreaza in alte domenii, acelea in care exista norme igienico – sanitare stricte, ca de exemplu productia alimentara, laboratoarele, frizeriile, etc.

Papucii si sabotii medicali sunt foarte utili pentru a tine la distanta disconfortul si eventualele dureri, fiind proiectati si fabricati in asa fel incat sa asigure un suport eficient. Atunci cand achizitionati o pereche de astfel de saboti este important sa acordati atentie atat alegerii din punct de vedere estetic al acestora, precum si din perspectiva functionalitatii lor, a adaptarii la conditiile in care dumneavoastra va desfasurati activitatea. Este important ca papucii medicali sa poata fi intretinuti usor si sa poata fi incaltati fara dificultate.

Care sunt avantajele papucilor sau sabotilor medicali de calitate?

Papucii si sabotii medicali de calitate trebuie sa asigure stabilitate pe orice tip de suprafata de deplasare si trebuie sa fie impermeabili. Pentru ca papucii medicali sa permita aerisirea piciorului si pentru a nu favoriza mentinerea mirosului neplacut, este important sa alegeti un model care sa aiba perforari si care sa fie confectionat din piele flexibila si moale. Este necesar ca talpa sa fie ortopedica si flexibila, sa nu fie grei si sa nu existe anumite cusaturi sau modele care sa ajunga sa genereze disconfort in timp ce ii purtati. De asemenea, este important sa alegeti marimea corecta pentru a nu aparea neplaceri precum deformarea piciorului sau probleme de stabilitate.

Un alt aspect pe care trebuie sa il aveti in vedere atunci cand alegeti o pereche de papuci sau de saboti medicali este acela ca inchizatorile sa se poata regla. Talpa trebuie sa fie antisoc si sa dispuna de striatii antiderapante. Luand in calcul mediul in care se lucreaza, este recomandat ca papucii sau sabotii medicali sa aiba si proprietati antibacteriene. Motivul pentru care este bine sa alegeti sa purtati papuci ortopedici, atat in interior, cat si pe strada, este acela ca sunt usori, confortabili, si ca ajuta la mentinerea sanatatii picioarelor, a coloanei vertebrale si a articulatiilor.

Imbunatatirea circulatiei sanguine

Atunci cand picioarele stau in pozitie corecta, circulatia sanguina este usurata foarte mult. In situatia in care exista un diagnostic pentru probleme circulatorii la nivelul membrelor inferioare, papucii ortopedici pot sa ajute la atenuarea simptomelor. Sunt recomandati persoanelor cu neuropatie diabetica, pentru ca in cazul lor circulatia sangelui in zona picioarelor este mai slaba.

Asigura sustinerea eficienta a piciorului

In timpul deplasarii, talpa speciala absoarbe socul generat de mers si asigura un suport mai eficient pentru laba piciorului. Papucii sau sabotii medicali permit zonei respective sa nu ajunga sa fie prea tensionata, chiar si dupa mai multe ore consecutive de purtare si de stat in picioare. Pentru a tine la distanta problemele de natura ortopedica, specialistii recomanda purtarea regulata a acestui tip de incaltaminte medicala.

Amelioreaza durerile de picioare

Sabotii si papucii medicali ajuta la scaderea durerilor care sunt resimtite la nivelul membrelor inferioare, datorita faptului ca sunt proiectati in asa fel incat sa se poata aerisi si sa asigure suficient loc pentru a avea confortul necesar. De asemenea, sunt folosite materiale usoare si flexibile, ceea ce contribuie la relaxarea piciorului de-a lungul zilei si la scaderea in intensitate a durerii.

Corecteaza probleme ortopedice

Sabotii medicali sunt recomandati persoanelor care au mici defecte din punct de vedere al formei membrelor inferioare, fiind utili in corectarea acestora. Datorita acestui tip de incaltaminte, laba piciorului poate fi realiniata cu succes. Efectele negative ale purtarii de incaltaminte nepotrivita se pot agrava in timp si ne poate afecta stilul de viata, de aceea este important sa avem mare grija de sanatatea picioarelor.

Imbunatatesc si redau mobilitatea

In cazul persoanelor cu fasciita plantara, picior plat sau bataturi, deplasarea si miscarea pot sa devina dificile. Papucii si sabotii medicali sunt utili in aceasta situatie, pentru ca ajuta la imbunatatirea mobilitatii persoanei respective.

Publicat: 15 Oct. 2021, 17:00 General
Pe aceeași temă