30 iulie, Ziua internationala a prieteniei! Exista o zi festiva pentru orice, mai ales pentru prietenie. Si, totusi, care e istoria ei?

Publicat: 30 Jul. 2018, 16:48 News 3

Ziua internationala a prieteniei are loc chiar astazi!

30 iulie, Ziua internationala a prieteniei este proclamata, din 2011, ca ziua in care se sarbatoreste la nivel mondial prietenia intre oameni, tari si culturi. Ziua presupune si cadouri: felicitari cu diverse mesaje de prietenie si oferirea lor catre persoanele la care tin cel mai mult.

Ziua internationala a prieteniei a fost costruita de Joyce Hall, fondatorul Hallmark Cards, in 1930. Ziua prieteniei a fost promovata de Asociatia Nationala, in anul 1920, dar a avut ceva probleme din cauza unor oameni care opuneau rezistenta, spunand ca este mult prea evidenta reclama pe care incearca sa si-o faca prin aceasta zi, in legatura cu Hallmark Cards. Aceasta sarbatoare a fost adoptata de multe tari si continente inca de la fondarea ei.

30 iulie, Ziua internationala a prieteniei!

In onoarea acestei zile, in 1998, Nane Annan, sotia secretarului-general UN, Kofi Annan, a numit Winnie the Pooh drept simbol al zilei prieteniei, in United Nation.

Unii prieteni isi dau cadouri intre ei sau chiar felicitari, dar se sarbatoreste si in online. Pe data de 27 iulie, 2011, United Nation General Assembly a declarat ca Ziua internationala a prieteniei va fi oficial pe 30 iulie.

Ideea unei infratiri a tuturor oamenilor din diferite culturi, popoare, tari, nationalitati a fost propusa pentru prima si prima data pe data de 20 iulie, 1958, de catre Dr. Ramon Artemio Bracho, in timpul unei cine, in Puerto Pinasco, Paraguay.

Publicat: 30 Jul. 2018, 16:48 News 3
Pe aceeași temă