30.000 de euro, donație record de la o singură persoană pentru o poveste emoționantă din Orașul Faptelor Bune

Publicat: 21 Dec. 2021, 17:57 News
30.000 de euro, donație record de la o singură persoană pentru o poveste emoționantă din Orașul Faptelor Bune

Sume record donate de Îngerii din Orașul Faptelor Bune curg în cadrul celei mai frumoase campanii de radio din România. 30.000 de euro a fost cea mai mare sumă care a venit dintr-un telefon pentru Alexuțu, un copil de 2 ani și 8 luni care s-a născut cu o malformație congenitală cumplită.

În termeni medicali, afecțiunea se numește craniostenoză multiplă și vine la pachet cu o sumedenie de probleme de sănătate care, în cazul minunăției de copil, aduce o presiune cumplită pe părinții care nu-și doresc altceva decât să-și vadă puiul sănătos.

VĂ RECOMANDĂM ȘI: Orașul Faptelor Bune, cea mai frumoasă campanie de radio, a început. Prima zi, primele emoții la Radio ZU

„Craniostenozele sunt malformații congenitale care reprezintă diformități ale cutiei craniene. Apar atunci când una sau mai multe suturi craniene se închid prematur, înainte ca dezvoltarea creierului să fie completă. Craniostenozele se formează încă din viața intrauterină și sunt sesizate cel mai frecvent la naștere, capul nou-născutului având o formă anormală. Sunt malformații relativ rare, incidența fiind de 0.04-0.1% și apar în egala proporție la fete și băieți. Tratamentul implică intervenția chirurgicală pentru a corecta forma capului și a permite creșterea normală a creierului. Diagnosticul prompt și operația precoce, în primul an de viață, sunt esențiale. Cei mai mulți copii vor avea o dezvoltare cognitivă normală și un aspect cosmetic foarte bun după operație.”, explică Dr. Sorin Târnoveanu.

Din păcate, situația medicală a micuțului Alexuțu, a cărui poveste s-a auzit la Radio ZU, în Orașul Faptelor Bune, s-a dovedit a fi extrem de complicată, copilul având nevoie de 70.000 de euro pentru o operație pe care o au programată în Statele Unite ale Americii.

Îngerii din Orașul Faptelor Bune s-au mobilizat în timp record și, după suma record de 30.000 de euro donată de un singur ascultător, donațiile au curs și repejor s-a atins necesarul de 70.000 de euro.

 

Ca în fiecare an, întreaga campanie poate fi ascultată non-stop pe toate frecvențele Radio ZU și poate fi urmărită video 24/24 pe site-ul www.radiozu.ro/live. Momentele cele mai importante sunt transmise live pe conturile de Facebook și de Instagram ale Radio ZU, dar și pe ZU TV.

În perioada 16 – 22 decembrie, Radio ZU și Visit Oradea, cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea, construiesc orașul care trăiește prin dăruiește.

Publicat: 21 Dec. 2021, 17:57 News
Pe aceeași temă