3 rețete bazate în special pe broccoli. Doctorul tău va fi încântat de ce mănânci!
Broccoli are foarte multe beneficii pentru organism, datorită aportului său nutrițional. În cantitățile cele mai mari se regăsesc: vitamina C, calciu, magneziu, fosfor și potasiu. Acest aliment conține și doze generoase de fibre, seleniu și luteină. Mai mult, broccoli se remarcă printr-un conținut bogat de acid folic, fier și vitamina A. Gustul său se aseamănă cu cel al conopidei. De obicei, broccoli este preparat la aburi, acesta fiind cel mai sănătos mod de a-l consuma, dacă îl preferăm gătit și nu crud. Cei care nu se împacă însă foarte bine cu gustul, pot prepara broccoli astfel încât să obțină un rezultat absolut delicios.
Supă cremă de broccoli
Ingrediente:
- 4 dovlecei
- o căpățâna mică broccoli
- o ceapă
- un cub concentrat pasăre
- 2 lingurițe ulei
- nucșoară
Mod de preparare:
Ceapa tăiată rondele se călește ușor în ulei, apoi se toarnă doi litri de apa și se fierbe. Când lichidul da în fiert, se adaugă dovleceii, broccoli și concentratul. Se lasă la fiert 20 de minute și se mixează. Se potrivește gustul de nucșoară și se servește.
Citește și: Legume bogate in fier. Ce sa mananci atunci cand vrei sa inlocuiesti carnea!
Crochete de broccoli cu cașcaval
Ingrediente:
- 1 căpățâna broccoli
- 80 g cheddar
- 4-5 linguri pesmet
- 2 fire ceapă verde
- o legătură mărar
- 1 ou mare
- cașcaval tăiat cubulețe
- sare
- piper
Mod de preparare:
Rupe inflorescență de broccoli și tăie cotorul. Pune buchețelele de broccoli la fiert în apa cât să le acopere, cu un praf de sare și cu capacul pus. Fierbe până când furculița intră cu mare usurina în legumă (maxim 20 minute ar trebui să dureze).
Zdrobește broccoliul cu ustensilă de piure. Lasă-l puțin să se răcească (cât să nu mai iasă abur) apoi pune ceapă verde și mărarul tocate mărunt, brânză cheddar data pe răzătoarea mică, oul, pesmetul, un praf de sare și piper.
Amestecă compoziția, udă mâinile și formează bulete potrivite. În centrul fiecăreia pune un cubuleț de cașcaval și rotunjește-le. Prăjește buletele de broccoli pentru 1-2 minute pe fiecare parte, la foc mare, în ulei încins.
Paste cu broccoli și pui în sos pesto
Ingrediente:
- 400 g paste
- 250 g broccoli
- 1 piept pui
- 2 lingură ulei
- 50 g roșii uscate în ulei
- 2 linguri sos pesto
- 100 g brânză feta
Mod de preparare:
Fierbe pastele în apa din belșug, cât să le acopere. După 5 minute de fiert, adaugă broccoliul și lasă să mai fiarbă alte 5 minute. Scurge bine ingredientele. Într-o tigaie încinge 2 linguri de ulei și rumenește bine pieptul de pui tăiat cubulețe. Spre final, potrivește de sare și piper.
Combină pastele și broccoliul cu pieptul de pui tăiat cubulețe, roșiile uscate tăiate mărunt, sosul pesto și brânză feta.
Citește și: Paste cu ton si porumb. Cele mai simple rețete