10 lucruri pe care nu le știi despre Nadia Comăneci. Zeița de la Montreal a împlinit 58 de ani!

Publicat: 12 nov. 2019, 21:14 Autor: ileana.ghinea News 3
10 lucruri pe care nu le știi despre Nadia Comăneci. Zeița de la Montreal a împlinit 58 de ani!

Au trecut 58 de ani din ziua în care medicii care au adus-o pe lume pe Nadia Comăneci nu-i dădeau nicio șansă la viață.  

O malformație la cap părea să amenințe existența celei care avea să devină peste ani… Zeița de la Montreal!

Gimnastica modernă se identifică cu Nadia Comăneci. Cea mai puternică țară din lume îi este casă. Nota 10 în gimnastica mondială s-a inventat pentru ea. Și, totuși… „Viața mea este mult mai complexă decât o simplă listă de eșecuri şi împliniri”.

Benone Sinulesuc a spus TOT despre relatia cu Nadia Comaneci

Este Nadia Comâneci, românca despre care știm totul, și uneori nu știm nimic. Pentru că ne dorim ca lista de lucruri pe care nu le știm să devină cât mai scurtă. CIAO.RO îți prezintă o listă cu 10 lucruri pe care nu le știi despre Nadia Comăneci.

Citește-le!

1. Succesul Nadiei Comăneci a plecat dintr-o curte a școlii din Onești. Gimnasta avea 6 ani când Bela Karoly a văzut-o „jucându-se” de-a gimnastica în curtea școlii. Din acel moment, antrenorul cu „nas” pentru campioni a știut că „Nadia is the one”.

2. Școala de Gimnastică de la Onești, înființată de Bela Karoly, a venit cumva tocmai pentru că antrenorul a descoperit-o pe sportivă. Nadia Comăneci a fost prima elevă a acestei școli.

3. La prima competiție europeană la care a participat, la 13 ani, Nadia Comăneci a câștigat 4 medalii de aur și una de argint. Se întâmpla în anul 1975 în cadrul Campnionatului de gimnastică artistică.

4. Cel mai tânăr campion al gimnasticii olimpice. Avea 14 ani și este, de asemenea, prima româncă campion olimpic la toate categoriile. Nu uităm că pentru a-i fi validat premiul s-au făcut derogări atât la capitolul vârstă, cât și la capitolul premiu.

5. Atunci când vorbește despre destinul ei, Nadia Comăneci spune doar atât: „Dintotdeauna am știu că vreau să merg pe un drum în care să fiu numărul 1, dar nu am știut că acesta se va numi gimnastică!”.

6. Răpită în adolescență. Înainte Campionatelor Mondiale de la Fort Worth, în 1979, au existat scurgeri de informații conform cărora Nadia Comâneci ar fi fost în pericol de să fie răpită.

7. Sportivă de succes. În 1977, o televiziune americană i-a propus Nadiei Comăneci să accepte rolul principal într-un film pentru copii. A fost nevoită să refuze propunerea, pentru că partidul care era la conducere în vremea aceea nu a fost de acord cu acest lucru.

8. Regele Baudouin al Belgiei şi Regina au venit, în 1977, într-o vizită privată la Onești pentru a o întâlni pe Nadia. De asemenea, în anii 1980, Regele Hussein al Iordaniei a venit cu întreaga suită pentru a vedea un antrenament al artistei.

9. Mașină electrică de 2 persoane primită cadou de la președintele Mexicului. În toamna anului 1976, Nadia și echipa României au fost invitați de președintele Mexicului să facă un turneu demonstrativ. Ca să o recompenseze, șeful statului mexican i-a făcut cadou această mașină.

10. Pas cu pas și-a depășit propriul record. „Am vrut să fac mereu mai mult decât ce ziceau Béla (n.r. Béla Károlyi) şi Márta (n.r. Márta Károlyi). Dacă ziceau faci 25 de genuflexiuni, făceam 50”. Acesta este secretul succesului.

Publicat: 12 nov. 2019, 21:14 Autor: ileana.ghinea News 3
Pe aceeași temă