Ziua Internationala a Pisicii. Cum poti adopta o pisica
Ziua internationala a pisicii. Pisicile traiesc alaturi de oameni de cel putin 9.500 ani, iar in prezent la nivel mondial traiesc peste de 500 de milioane de feline.
Initiata de catre Fondul International pentru Bunastarea Animalelor (IFAW) si alte grupuri pentru drepturile animalelor, in 2002, ziua internationala a pisicii se bucura de notorietate in fiecare an.
In Egiptul Antic, pisica a fost divinizata. Exportul de pisici era strict interzis, iar uciderea unei feline se pedepsea cu moartea. Pisicile erau mumificate dupa moarte si ingropate in gropi sacre, deseori cu provizii de soareci mumificati. La moartea pisicii se tinea doliu, toata familia isi radea sprancenele si plangea.
In mitologia egipteana se considera ca pisica avea o influenta directa asupra casatoriei sau sanatatii.
In Evul Mediu pisicile au fost asociate vrajitoarelor si diavolului, fiind exterminate.
In prezent, pisica reprezinta animalul de companie perfect. Nu cere o ingrijire complicata si eforturi deosebite, doar un loc unde sa locuiasca, mancare si multa afectiune atasandu-se destul de rapid de stapan, fie el tanar, fie singur, fie mai in varsta. Este o felina foarte curata, foarte respectuoasa, silentioasa, independenta si fidela.
Ziua Internationala a Pisicii. Cum poti adopta o pisica
Tuturor iubitorilor de pisici le-a trecut prin minte la un moment dat sa adopte o micuta felina. Unii chiar au facut-o, altii nu. Fiecare are motivele lui, desigur, dar la unii dintre noi e mai mult vorba de o simpla retinere.
Depinde si de mediul in care locuim, de activitatile noastre zilnice, daca avem suficient timp ca sa-l dedicam unui suflet sau nu, etc. Cu toate acestea, a sosit momentul in care ai decis ca vrei sa ai o pisicuta. Si atunci incepi sa te gandesti de unde sa o iei.
Exista multe asociatii care ofera pisici spre adoptie. Majoritatea sunt deparazitate, cu carnet de sanatate, iar cele mature sunt si sterizilate. Frumoasele feline sunt in toate marimile, culorile si varstele.