VIDEO. Drama Mariei Butaciu. Cântăreața de muzică populară a murit în urmă cu doi ani, după ce a intrat în comă

Publicat: 21 Oct. 2020, 10:27 Vedete

Maria Butaciu – un nume sonor în industria muzicală din România, dar care a ferit de ochii lumii drama prin care a trecut în ultimii ani din viața sa.

Maria Butaciu s-a născut în anul 1940, în Bistrița-Năsăud. Artista de muzică populară a încântat ani la rând sufletele oamenilor cu melodiile pe care le fredona pe scenă, dar și la evenimentele cheie din viața oamenilor. Ea provenea dintr-o familie cu opt urmași, fiind fiica unui diac de biserică. În adolescență, a urmat Liceul de muzică la Cluj, secția canto clasic și a cântat cu Orchestra Populară a Filarmonicii din Cluj. În anul 2001, Maria Butaciu a fost numită „Cetățean de onoare al municipiului București”.

Maria Butaciu a avut un sfârșit tragic. Cântăreața a ajuns în comă, la spital

”Firule, măi, fir de iarbă / Pe tine cine te-ntreabă? / De ți-e teamă de te doare / Când ești călcat în picioare”

Interpreta de muzică populară a fost internată în anul 2018 la Spitalul Floreasca din Capitală. Maria Butaciu se afla în comă în spital de o săptămână, iar lângă ea a stat fiica ei. Artista suferise un accident vascular cerebral.

„Fiica ei stă lângă ea și o supraveghează, este disperată. Maria este internată la Spitalul de Urgență Floreasca. E în comă de o săptămână și ceva. Mă duc acum din nou la spital, să o văd”, spunea atunci Mioara Velicu pentru Click.

Artista a deschis ochii înainte să moară. Și-a privit fiica și…

Cântăreața de muzică populară de 78 de ani a reușit să își mai privească pentru ultima oară fiica în ochi, înainte să moară. Cu câteva zile înainte ca inima să îi înceteze să mai bată, Maria Butaciu părea că își mai revenise. După aproape două luni în care a stat în comă, artista s-a stins din viață.
Maria Butaciu a fost înmormântată în data de 12 iunie 2018 la Cimitirul ”Ghencea Militar”, arată Click.

Maria Butaciu a avut o pensie umilitoare

Cântăreața de muzică populară, după o carieră în industria muzicală de zeci de ani, a ajuns să aibă o pensie umilitoare. Dar, cumva, a găsit o ”scăpare” cu pasiunea pe care o avea, și anume croșetatul. Ținutele pe care le crea le vindea pentru a putea strânge un ban, ca să se susțină.

„Mă odihnesc, nu sunt aşa solicitată la nunţi, deşi nevoia e mare, că na… Nu vreau să mă mai plâng că pensia e mică şi asta ştie toată lumea că artiştii au pensie mică. După 30 de ani, abia îmi ajunge de telefon. Mă descurc greu. De ici, de colo, cântând, mai croşetez … o să vă arăt şi ce lucrez”, se plângea artista în trecut, arată romaniatv.net.

Sursă foto: arhivă Cancan, arhivă Ciao

Publicat: 21 Oct. 2020, 10:27 Vedete
Pe aceeași temă