VIDEO. Drama artistei Ileana Sărăroiu. Artista a murit în urmă cu 41 de ani: ”Ar fi fost înmormântată de vie”

Publicat: 19 Oct. 2020, 10:09 Vedete

Ileana Sărăroiu, născută sub numele de Elena Sărăroiu, în buletin, în anul 1936, a încântat sufletele oamenilor cu muzica sa. Întotdeauna a pus suflet în ceea ce făcea, dar nu toată lumea cunoaște zvonul care ar fi circulat în perioada când aceasta a murit.

Artista de muzică populară Ileana Sărăroiu s-a stins din viață în data de 13 mai 1979, la Unirea, Călărași, la vârsta de 42 de ani. Dar moartea sa a șocat, căci artista și-a găsit sfârșitul chiar pe scenă, la o nuntă în localitatea Unirea, unde presta pentru un eveniment. Ea se afla în data de 12 mai 1979 pe scenă, la un eveniment care ar fi trebuit să fie cel mai frumos, mai ales pentru miri. Dar nunta a luat o întorsătură șocantă, după ce artista s-a prăbușit pe scenă. A murit în văzul tuturor, arată Click.

”La ora stabilită a sosit cu soţul său, Mircea Câmpeanu, cu o Dacie albă. Elegant îmbrăcată, aşa cum o vedeam la televizor, a urcat imediat pe scenă. Avea o rochie lungă, bleu, şi un pardesiu negru cu alb, în motive populare. Părul negru, lung, era strâns în coadă cu o coroniţă cu flori. Mi-aduc aminte că s-a plâns că este obosită şi că ar dori o cafea”, povestea pentru “Adevărul” Liliana Ispas (58 de ani), mireasa de la acea nuntă, în urmă cu 7 ani.

Artista Ileana Sărăroiu și-a găsit sfârșitul pe scenă

”Fetițo, fetița mea / Și-ăla mic m-așteaptă-n gară / Că mă știe bolnăvioară” – melodia ”O bătrână într-o gară”

Atunci, ea a scos din poșetă un pachet de cafea și a rugat o persoană să îi pună într-o cană, pentru a avea energie pentru prestația care urma să aibă loc pe scenă. Ar fi trebuit să cânte pentru câteva ore pe scenă, dar după 45 de minute s-a scuzat și a cerut să se oprească. Ultima melodie interpretată a fost ”O bătrână într-o gară”.

„Atât a consumat, doar o cafea, după care a cântat neîncetat 45 de minute. Ar fi trebuit să susţină un program de 3-4 ore. Din păcate, nu s-a mai întâmplat acest lucru. Soarta a avut alte planuri cu ea”, a povestit femeia.

„Chiar lângă ea se afla proprietarul salonului unde avea loc petrecerea. Omul, când a auzit că nu se simte bine, a sprijinit-o să coboare de pe scenă. Acestea au fost ultimele cuvinte pe care le-a spus. De aici a intervenit nenorocirea. Ştiu că nu a mai fost conştientă nici o secundă şi că şi-a dat sufletul până la ieşirea din comună, în ambulanţa care fusese alertată s-o transporte la spitalul din Călăraşi”, mai mărturisește ea.

Moartea Ilenei Sărăroiu, un șoc total. Maria Dragomiroiu: ”S-a presupus că artista ar fi fost înmormântată de vie, deci se afla în moarte clinică”

Un zvon, totuși, a șocat atunci opinia publică. Maria Dragomiroiu, una dintre prietenele apropiate ale Ilenei Sărăroiu, a povestit faptul că s-ar fi presupus ca artista să fi fost îngropată de vie, aflându-se în moarte clinică. Totuși, așa cum spune și cântăreața, ar fi fost imposibil, deoarece acesteia i se făcuse autopsia și fusese și îmbălsămată.

„În jurul mortii ei s-au tesut o mulțime de legende. A fost adusă la capela Cimitirului „Sfânta Vineri” din București. După o săptămână, fratele și soțul Ilenei Sărăroiu au deshumat-o, întrucât mormantul ei se afla la doi metri de toaleta cimitirului. S-a făcut o altă groapă pe aleea principală și la o săptămână a fost mutat acolo sicriul, la ora 5 și jumătate dimineața, fără să se deschidă capacul, pentru că se simțea un miros greu. S-a spus că ar fi fost găsită răsucită în sicriu și cu părul smuls; s-a presupus că artista ar fi fost înmormântată de vie, deci se afla în moarte clinică. Este imposibil, căci i se făcuse deja autopsia și fusese îmbălsămată!”, a spus Maria Dragomiroiu, una dintre cele mai bune prietene ale artistei.

Sursă foto: Arhivă Cancan, Arhivă Gândul

Publicat: 19 Oct. 2020, 10:09 Vedete
Pe aceeași temă