Urzici vs. stevie! Tot ce trebuie sa stii despre verdeturile primaverii

21 03. 2017, 18:04

Urzici

Urzica este o plantă răspândită aproape pe întreg globul. În scopuri alimentare se recoltează partea aeriană a plantelor tinere, imediat după răsărire, fie la începutul primăverii, fie toamna. Se pot folosi și frunzele adunate cu mănușa, până la înflorire. Valorificarea se face în stare proaspătă, în diferite mâncăruri sau în stare uscată, după ce au fost ținute la umbră, în încăperi bine aerisite.

Curele de primăvară și de toamnă cu urzici, luate sub diferite forme, au acțiuni favorabile pe o paletă largă de afecțiuni maladive: digestive, genitale, renale, pulmonare, cardiovasculare, reumatismale.

În bolile digestive previne și combate: gastritele hiperacide cauzate de abuzul de tutun și cafea, ulcerele gastrice și duodenale, previne cancerul gastric, stimularea secrețiilor gastrice, pancreatice și intestinale. De asemenea mai ajută la combaterea hepatitei, litiazei biliare, pancreatitei, cirozei, dar ajută și la hemoragiile digestive ușoare sau cistitelor.