Unul dintre cei mai cruzi împăraţi din istorie a şocat cu orgiile sale sexuale. Întreţinea relaţii incestuoase inclusiv cu mama lui

Publicat: 15 Dec. 2019, 14:53 News
Unul dintre cei mai cruzi împăraţi din istorie a şocat cu orgiile sale sexuale. Întreţinea relaţii incestuoase inclusiv cu mama lui

Miturile legate de viaţa împăratului Nero sunt de-a dreptul halucinante! Acesta era un împătimit al orgiilor sexuale pe care le organiza destul de des.

Nero s-a născut la nouă luni după moartea lui Tiberius, la 15 decembrie 37 d.Hr. Văzându-l, tatăl său, Gnaeus Domitius Ahenobarbus, ar fi exclamat în faţa celor care îl felicitau : „Din mine şi din Agrippina nu se poate naşte decât ceva detestabil şi funest pentru stat”.

Parcă pentru a-i întări spusele, astrologii anunţau atunci lucruri înfricoşătoare. Legendele mai spun că imediat după naştere, un şarpe uriaş ar fi venit de nicăieri pentru a-i păzi patul, şarpe a cărui piele a fost descoperită pe perna micului Nero, şi pe care acesta ar fi purtat-o într-o brăţara, în chip de talisman, până aproape de propria moarte.

Dar acestea sunt doar mituri legate de prima perioadă a vieţii sale. Cert este că, la numai 16 ani, Nero îi lua locul tatălui său adoptiv în urma unui complot pus la cale de Agrippina, cea care îşi otrăvea atunci soţul abia întors din campaniile militare. Claudius s-a stins într-o singură noapte, cea de 13 octombrie 54 d.Hr., probabil în urma unei doze extrem de puternice de otravă ce îi fusese administrată în timpul cinei. În aceeaşi dimineaţă, Nero devenea Nero Claudius Caesar Augustus Germanicus, cel mai tânăr împărat al Romei de până atunci.

Puternic influenţat de Agrippina şi de cei doi învăţători aleşi de aceasta, Lucius Aeneus Seneca cel Tânăr şi Sextus Afranius Burrus, Nero se pregătea asiduu pentru rolul major pe care urma să îl joace în fruntea lumii cunoscute. Puţini luau însă în serios, punând totul pe seamă tinereţii, apucăturile cel puţin condamnabile ale împăratului. Acesta părăsea deseori palatul, deghizat în femeie sau bărbat, pentru a colinda lupanarele Romei şi pentru a se deda celor mai crunte orgii.

Împăratul Nero, orgii sexuale fără margini

Nu o dată s-a întâmplat să joace chiar rolul prostituatei. Aceleaşi seri le încheia alături de un grup sinistru de acoliţi, alături de care ataca trecătorii, lovindu-i şi jefuindu-i doar pentru distracţie. In Roma lui Nero totul devenea posibil.

Dar poate mai „pasionată” decât Nero era chiar mama acestuia, Agrippina. Avidă de putere, fosta împărăteasă îşi imaginează că este adevărata conducătoare a imperiului şi nu se dă înapoi de la nimic din a-şi corupe fiul pe care îl consideră doar o marionetă. Cei doi ajung până acolo încă susţin relaţii incestuoase în palat, urmele desfrâului nemaifiind un secret pentru nimeni.

Un imens scandal are loc atunci când Agrippina insistă să stea pe tron alături de Nero, când acesta urma să primească o delegaţie din Armenia, doar riposta dură a lui Seneca făcând ca totul să nu degenereze într-un imens fiasco. Este momentul în care împăratul devine conştient de rolul său.

Publicat: 15 Dec. 2019, 14:53 News
Pe aceeași temă