Un stat interzice consumul de alcool în lupta contra coronavirusului. Starea de urgență, prelungită până la jumătatea lunii august

Publicat: 13 Jul. 2020, 12:53 Arhiva

Un stat interzice alcoolul în lupta împotriva coronavirusului. Este vorba despre Africa de Sud. Reprezentanții au luat această măsură pentru a ajuta în lupta împotriva virusului venit din China.

Oficialii au adoptat un pachet nou de măsuri și restricții pentru populația din Africa de Sud. De asemenea, aceștia au introdus și starea de asediu pe timpul nopții, iar purtarea măștii este absolut obligatorie în spațiile deschide, arată g4media.ro.

Consumul de alcool, interzis! Care este motivul adevărat pentru care oficialii au luat această decizie

Măsurile acesta au fost luate, după ce în ultima perioadă, bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a depășit un sfert de milion. Totodată, 4000 de sud-africani s-au stins din viață, iar bilanțul ar putea ajunge până la 50.000 de victime până la finalul anului, spun oficialii. Săptămâna trecută, Africa de Sud a devenit cel mai afectat teritoriu de pe continet, înregistrând noi recorduri la capitolul îmbolnăviri. Starea de urgență a fost introdusă până în data de 15 august 2020. Alcoolul este interzis, iar măsura aceasta este luată pentru prevenția bătăilor sau a violenței domestice cauzate de consumul băuturilor.

„Există oameni care au participat la petreceri, au consumat băuturi alcoolice, iar alții se plimbă prin aglomerații fără să poarte mască”, a transmis președintele Cyril Ramaphosa.

Cercetărorii americani au creat un dispozitiv care ucide instant noul coronavirus

Cercetătorii de la Universitatea din Houston au dezvoltat un filtru de aer care poate capta şi ucide noul coronavirus pe loc, scrie moneycontrol.com Filtrul de aer este realizat dintr-un material pe bază de nichel, care este comercializat şi care se încălzeşte la 200 de grade Celsius pentru a suprima virusul rapid. Cercetătorii au descoperit că în laborator filtrul a ucis 99,8% din cantitatea de SARS-CoV-2 încă de la prima trecere a aerului prin el.

„Acest filtru ar putea fi util în aeroporturi şi în avioane, în clădiri de birouri, şcoli şi pe nave de croazieră pentru a opri răspândirea COVID-19“, a spus Zhifeng Ren, unul din cercetători.

Publicat: 13 Jul. 2020, 12:53 Arhiva
Pe aceeași temă