Un celebru afacerist milionar român, ucis de coronavirus

Publicat: 01 Dec. 2020, 12:29 Arhiva
Un celebru afacerist milionar român, ucis de coronavirus

Unul dintre cei mai puternici armatori români, care i-a sprijinit în carieră pe Simona Halep şi pe Horia Tecău, a decedat marţi dimineaţă, de 1 decembrie.

Omul de afaceri Corneliu Idu a murit răpus de coronavirus, la 70 de ani, de Ziua Naţională a României, potrivit presei locale.

Acesta i-a sprijinit în carieră pe campionii de tenis Simona Halep şi Horia Tecău, iar arena sa Tenis Club Idu din Mamaia, găzduia competiţii internaţionale de tenis.

Corneliu Idu a fost inclus în topul celor mai bogaţi români de revista Forbes, care scria în urmă cu câţiva ani că el avea de gând să pună pe picioare cel mai mare terminal de gaz petrolier lichefiat (GPL) de la Marea Neagră.

În urmă cu un an, Corneliu Idu inaugurase cel mai modern şi cel mai mare siloz de la Marea Neagră şi Marea Mediterană, situat chiar în portul Constanţa, investiţia ridicându-se la 50 de milioane de euro.

„Practic este singurul terminal de cereale independent, celelalte aparţinând marilor traderi”, spunea, în octombrie 2019, Corneliu Idu.

Sursa foto: zf.ro

Publicat: 01 Dec. 2020, 12:29 Arhiva
Pe aceeași temă