Ultima oră! Ludovic Orban a făcut anunțul. Când se vor impune restricțiile pe timpul nopții

Publicat: 26 Oct. 2020, 13:55 Arhiva
Ultima oră! Ludovic Orban a făcut anunțul. Când se vor impune restricțiile pe timpul nopții

Premierul Ludovic Orban a explicat, luni, că deocamdată nu este cazul unor restricții pe timp de noapte, cel puțin până nu vor fi evaluate rezultatele acestor măsuri în alte țări unde au fost deja aplicate. De asemenea, premierul a specificat că persoanele care practică alergatul în aer liber nu vor mai fi obligate să poarte masca. 

Sunt câteva excepţii de la obligaţia portului măştii care sunt punctual pentru cei care practică sport în aer liber, jogging de exemplu, că le e greu să poarte mască, dar trebuie să îl facă în locuri în care să nu aibă interacţiune cu alţii”, a declarat luni Ludovic Orban.

Premierul a explicat și când anume vor fi aplicate restricțiile pe timp de noapte.

”Când vom avea ceva de anunțat pe tema asta, vă vom anunța. Deocamdată, pe de o parte, vrem să vedem efectele în alte țări, vrem să vedem dacă există efecte. Știm că această restricționare afectează mai puțin populația matură, în special adolescenții sunt cei mai activi după ora 23,00. Pe de altă parte, analizăm efectele măsurilor pe care deja le-am luat, care sunt măsuri importante. Trecerea învățământului în sistem online, portul obligatoriu al măștii, închiderea teatrelor, instituțiilor de spectacole, cinematografelor, restaurantelor, cafenelelor, sunt măsuri care reduc interacțiunea socială și care noi considerăm că vor genera efecte. De fapt, se vede la București că, deocamdată, suntem pe un platou. Nu a mai crescut numărul de cazuri.

Știți că am luat decizia de a nu mai permite organizarea de evenimente private. Nunți, botezuri, mese festive, sărbători în spații de evenimente sau în restaurante, pentru că, pe primul loc ca și cauză a infectării, erau aceste evenimente, în anchetele epidemiologice.  Sigur că astfel de petreceri se mai pot organiza dar numai în spații private, sfatul nostru este să se abțină, inclusiv tinerii, adolescenții, de la astfel de petreceri private”, a concuzionat premierul Ludovic Orban.

Capitala ar putea avea restricții de circulație noaptea

Cu doar două zile în urmă, premierul Ludovic Orban anunța că Guvernul ar putea impune noi restricții, printre care se numără și restricționarea circulației, în anumite orașe, pe timpul nopții.

„Avem în evaluare o astfel de decizie. Vrem să vedem, în schimb, efectul măsurilor pe care le-am stabilit prin lege și hotărârea de guvern de prelungire a stării de alertă în cazul depășirii indicelui de 3.

Se face evaluare pentru că sunt deja localități importante, printre care și București, în care urmărim rezultatele aplicării măsurilor în vigoare”, a fost declarația lui Ludovic Orban.

Publicat: 26 Oct. 2020, 13:55 Arhiva
Pe aceeași temă