Trucuri simple pentru ca bradul de Crăciun să reziste mai mult. N-o să dai greș cu ele!
Trucuri simple pentru ca bradul de Crăciun să reziste mai mult.Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar cât de curând vor apărea brazii în piețe. Fie că românii aleg un brad natural sau artificial, toți vor un singur lucru: să dureze cât mai mult! Din fericire, există câteva trucuri care pot prelungi durata de ”viață” a copăceilor.
Cumpără un brad direct de la pepinieră
Dacă ai posibilitatea, cumpără-l direct de la o pepinieră, unde administratorul îl poate tăia în fața ta. Brazii încep să apară pe piață încă de la începutul lunii noiembrie așa că dacă vei cumpăra bradul la începutul lui decembrie există riscul să dai peste un exemplar care este deja tăiat de câteva săptămâni bune. Inspectează-i trunchiul, crenguțele și acele.
Pune bradul într-un loc adecvat
Dacă ai ajuns cu el acasă și încă nu dorești să-l montezi, pune-l în garaj sau pe balcon. Important este să fie un loc răcoros, dar ferit de îngheț. Iar în momentul în care îl aduci în casă, este foarte important ca bradul să nu fie așezat lângă sursele de căldură. Camera în care se află bradul de Crăciun trebuie să fie destul de răcoroasă, departe de surse de căldură și de foc.
Udă bradul cât mai des
Bradul are nevoie de multă apă și ar trebui udat frecvent dacă vrei să-i păstrezi prospețimea. Pentru asta, gândește un suport de brad care să permită așezarea lui într-o găleată sau alt recipient potrivit, unde să poți pune apă. Nu lăsa niciodată ca acest recipient să rămână fără apă.
Cum faci un brad de Crăciun artificial să reziste mai mult?
Cumpără un brad de calitate
În general, brazii din PVC și PE sau cei Full PE au o durată de utilizare mai mare (de până la 15 ani). Rezistă mai bine în timp și își păstrează aspectul exterior fără să se degradeze de-a lungul anilor.
Trucuri simple pentru ca bradul de Crăciun să reziste mai mult
Alege un loc potrivit
Chiar dacă cei mai noi brazi sunt fabricați din material ignifug, aceștia nu ar trebui așezați lângă surse intense de căldură, cum ar fi șemineele, caloriferele, centrala, radiatoarele, etc. Se pot topi.
Depozitează bradul în cele mai bune condiții
Nu depozita bradul artificial în cutii din carton pentru că acestea pot fi invadate de dăunători. Cutiile din plastic sau gențile speciale sunt ideale pentru depozitarea brazilor. Brazii ar trebui despodobiți și dezasamblați atunci, dar cu toate acestea sunt persoane care aleg să ambaleze bradul împodobit.
SURSA FOTO: Social Media