Trucuri pentru a praji alimentele mai bine. Secretul s-a aflat: ce trebuie sa pui in ulei

20 03. 2019, 15:22
Trucuri pentru a praji alimentele mai bine. Secretul s-a aflat ce trebuie sa pui in ulei

Trucuri pentru a praji alimentele mai bine. Secretul s-a aflat: ce trebuie sa pui in ulei. Daca vrei ca alimentele tale sa fie mai gustoase si aromate, atunci trebuie sa tii cont de acest sfat. Te va ajuta ca alimentele sa nu mai absoarba atat de mult ulei, cum o fac de obicei.

Trucuri pentru a praji alimentele

Incinge uleiul bine

  • Daca vrei ca alimentele sa nu absoarba mult ulei, incinge-l bine. Indiferent de ce urmeaza sa prajesti (carne, legume, oua, gogosi etc), asigura-te ca uleiul este fierbinte.
  • Trucuri pentru a praji alimentele mai bine. Secretul s-a aflat ce trebuie sa pui in ulei

Presara sare in ulei

  • Pentru a evita ca uleiul incins sa iti sara din tigaie sau cratita cand pui alimentele, presara putina sare in el. Trebuie sa o faci cand s-a infierbantat, adica atunci cand vezi mici bule de aer in el. Asa uleiul nu va mai sari pe aragaz si tu ai mai putin de curatat.

Bauturi acidulate in aluaturi

  • Daca faci diverse aluaturi sau chiar snitele, adauga apa minerala sau suc acidulat in aluat. Nu mult, ci putin. Mai poti adauga si bicarbonat de sodiu in aluat. Asa te vei asigura ca, la final, ai un produs pufos, mai aerat. In plus, alimentele se vor praji mai repede si vor absorbi mai putin ulei.

Foloseste mereu ulei curat

Alege ulei cu punct inalt de fierbere

Sursa: libertateapentrufemei.ro