Trucuri pentru a praji alimentele mai bine. Secretul s-a aflat: ce trebuie sa pui in ulei
Trucuri pentru a praji alimentele mai bine. Secretul s-a aflat: ce trebuie sa pui in ulei. Daca vrei ca alimentele tale sa fie mai gustoase si aromate, atunci trebuie sa tii cont de acest sfat. Te va ajuta ca alimentele sa nu mai absoarba atat de mult ulei, cum o fac de obicei.
Trucuri pentru a praji alimentele
Incinge uleiul bine
- Daca vrei ca alimentele sa nu absoarba mult ulei, incinge-l bine. Indiferent de ce urmeaza sa prajesti (carne, legume, oua, gogosi etc), asigura-te ca uleiul este fierbinte.
Presara sare in ulei
- Pentru a evita ca uleiul incins sa iti sara din tigaie sau cratita cand pui alimentele, presara putina sare in el. Trebuie sa o faci cand s-a infierbantat, adica atunci cand vezi mici bule de aer in el. Asa uleiul nu va mai sari pe aragaz si tu ai mai putin de curatat.
Bauturi acidulate in aluaturi
- Daca faci diverse aluaturi sau chiar snitele, adauga apa minerala sau suc acidulat in aluat. Nu mult, ci putin. Mai poti adauga si bicarbonat de sodiu in aluat. Asa te vei asigura ca, la final, ai un produs pufos, mai aerat. In plus, alimentele se vor praji mai repede si vor absorbi mai putin ulei.
Foloseste mereu ulei curat
- Evita sa prajesti de mai multe ori in acelasi ulei. Nu e ok ca impuritatile si resturile de la prajeala anterioara sa intre in contact cu mancarea ta noua. Uleiul curat e mai sanatos pentru tine. Vrei sa ramai insarcinata? Atunci trebuie sa RENUNTI la cartofii prajiti
Alege ulei cu punct inalt de fierbere
- Daca prajesti alimente des, e indicat sa folosesti ulei din germeni de porumb sau ulei de palmier de calitate. Aceste uleiuri nu elibereaza radicali liberi si toxine. Reteta pui prajit ca la KFC. Cum il faci la fel de crocant si la tine acasa! VIDEO