Trucul genial să scapi definitiv de mirosul urât din mașina de spălat. Nu vei mai avea probleme cu filtrul și garnitura
Trucul genial să scapi definitiv de mirosul urât din mașina de spălat. Nu vei mai avea probleme cu filtrul și garnitura.
De-a lungul timpului, mașina de spălat își pierde din eficiența pe care a avut-o în momentul în care a fost cumpărată. O să observi că balsamul rămâne în sertar sau că rufele tale prind un miros neplăcut, așa că este necesar să recurgi la câteva trucuri de curățenie pentru a salva aparatul.
Trebuie să cureți foarte bine mașina de spălat dacă observi că aceasta nu mai funcționează așa cum îți dorești. Este posibil ca aparatul să acumuleze murdărie, bacterii, mucegai sau mirosuri neplăcute, așa că toate componentele trebuie să fie tratate cu mare grijă, folosind ingrediente simple.
O să ai nevoie de înălbitor, săpun, oțet și bicarbonat de sodiu, potrivit Impact.ro. Mașina ta de spălat o să fie mai curată ca oricând! Trebuie neapărat să scapi de mirosul neplăcut din cuvă prin a pune 120 de grame de bicarbonat de sodiu înauntru.
Cum salvezi mașina de spălat. Trucuri simple și geniale
Pornește mașina de spălat și setează temperatura la 90 de grade, fără a introduce vreun articol vestimentar. Mai mult, în cazul în care vrei să nu te mai confrunți cu această problemă, poți să recurgi la câte o spălare folosind oteț și apă pentru a elimina bacteriile.
Apoi, poți curăța cauciucul de la acest aparat, ținând cont că el intră în contact frecvent cu umezeala și apa și poate genera mucegai. Umezește o cârpă în înălbitor și șterge bine garnitura în interior pentru a scăpa de pete.
Trebuie să vezi dacă filtrele mașinii de spălat sunt în regulă, mai ales pentru că ele se pot înfunda cu articole vestimentare mai mici. Filtrul trebuie să fie lăsat într-un recipient plin cu apă și săpun.
Ce trebuie să faci pentru ca mașina de spălat să pară nouă
De asemenea, poți să folosești și apă caldă cu bicarbonat de sodiu pentru acest pas. Așteaptă 20 de minute pentru a observa efectele uluitoare și curăță orificiul în care acesta stă. Folosește o cârpă veche înmuiată în înălbitor și o periuță pentru a îndepărta murdăria.
Nu uita de sertarul unde pui detergentul! El poate să strângă multe bacterii, așa că este necesar să fie înmuiat în chiuvetă, folosind o soluție obținută din apă fierbinte și două căni de oțet alb. Poți să adaugi și detergent de vase, însă încearcă să îndepărtezi murdăria cu o cârpă sau o periuță de dinți.