Trei noi specii de mamifere, descoperite de specialisti! Ce sunt vietatile si unde au fost gasite
Existenta a trei noi specii de mamifere a fost dovedita de catre cercetatori. Totul potrivit specialistilor care studiaza oasele colectate din pesteri, gropi, dar si depozite de turba din arhipeleagul Caraibe. Ramasitele au scos la iveala faptul ca populatia mamiferelor de pe Terra era candva ceva mai numeroasa.
Asta deoarece au fost gasite oasele a doua specii mari de rozatoare, dar si cele de la un animal de mici dimensiuni. Cercetatorii sustin ca respectivele mamifere au fost impinse la extinctie in jurul anilor 1700. Totodata, mamiferele s-ar fi aflat pe Insulele Cayman, cu 300 de ani in urma.
De asemenea, au disparut odata cu aparitia colonistilor europeni. Cercetatorii mai sustin ca asta a fost una dintre cauzele care le-a impins la disparitie, in jurul anilor 1700. Colonistii au adus cu ei specii invazive, cum sunt cainii, pisicile, dar si sobolanii.
Trei noi specii de mamifere, descoperite de specialisti
Mai mult, expertii de la „Societatea Zoologica” din Londra, dar si cei de la Muzeul American al Istoriei Naturale, alaturi de Muzeul Mexican al Istoriei Naturale au fost cei care au studiat oasele din colectii detinute de muzeele britanice si americane.
Fosilele au fost colectate intre anii 1930 si 1990, insa pana acum nu au fost descrise stiintic. In plus, fusesera descoperite in ramasitele unor crocodili cubanezi, ce se gasesc in parcul botanic Regina Elizabeth a II-a, din Insulele Cayman.
„Oamenii sunt de vina pentru disparitia acestor mamifere din insulele tropicale, desi erau recent descoperite. Acest lucru reprezinta doar inceputul pentru disparitia mamiferelor din Caraibe, in special cele native, cum sunt lenesii si maimutele”, a fost de parere profesorul Samuel Turvery. Mamiferele erau unice pentru Insulele Cayman, mai sustin oamenii de stiinta, pentru ca in prezent nu mai sunt gasite nicaieri in lume.
„Este de o importanta vitala sa intelegem factorii responsabili de disparitiile din trecut mai ales ale speciilor din insule. Sunt foarte multe specii amenintate cu disparitia pe multe insule si astazi”, a mai explicat profesorul Samuel Turvery.
(sursa: independent.co.uk)