Traditii de Florii si obiceiuri romanesti! Ce semnificatie ascunde ziua sfanta de Florii

Publicat: 20 apr. 2019, 12:42 Autor: madalina m. Life

Ziua de Florii reprezinta o sarbatoare pe care credinciosii romani o respecta cu mare sfintenie. Asa s-au nascut si cateva traditii, alaturi de obiceiuri pe care oamenii le au.

Se spune ca asa cum va fi vremea in ziua de Florii, la fel se va intampla si de Paste. Este doar una dintre acele traditii de Florii pe care vi le prezentam in continuare. Floriile vor pica in acest an pe data de 21 aprilie.

Pe aceeasi data, crestinii catolici vor sarbatori Pastele. Credinciosii ortodocsi considera ca ziua de Florii are o semnificatie aparte. Tocmai de aceea si foarte multe persoane isi serbeaza aniversarea, daca poarta nume de flori.

Traditii de Florii si obiceiuri romanesti

In credinta romaneasca mai exista si semnificatia ca ziua de Florii nu se fac anumite lucruri. Asa cum ar fi spalatul pe cap. In mediul rural, cei care isi spala in aceasta zi podoaba capilara, trebuie sa o faca doar cu apa desantata si sfintita. Daca nu vor respecta traditia, risca sa se albeasca precum pomii care infloresc.

Traditii de Florii si obiceiuri romanesti

De asemenea, gospodinele pregatesc merinde pe care sa le dea celor sarmani de pomana. Printre aceste traditii de Florii si superstitii pe care romanii le cred si le respecta mai sunt si cele strans legate de semnificatia biblica. Mesaje de Florii cu imagini. Cele mai frumoase urari

In duminica Floriilor mai este marcata, in fiecare an, si semnificatia sfanta a intrarii Domului in Ierusalim, pe un asin. A fost intampinat cu flori si ramuri de maslin de catre locuitorii si aclamat de catre oameni. De aici provine si urarea de „Osana! Bine este cuvantat Cel ce vine in numele Domnului!”.

Traditii de Florii: crengutele de salcie

Tot o semnificatie biblica o are acest moment din ziua de Florii, pentru ca a fost singura data cand Iisus a acceptat sa fie aclamat de catre oameni, la fel ca un imparat. Este una dintre cele mai importante sarbatori din an, pe care romanii o respecta. Vremea de Florii 2019

La fel, de Florii, se oficiaza o liturghie diferita de alte duminici. Credinciosii sfintesc la biserica ramuri de salcie, in amintirea celor de maslin si de finic, pe care nu le gasim in tara noastra. Legenda spune ca o salcie s-ar fi facut punte peste un rau, pentru Maica Domnului si a ajutat-o sa isi poata continua drumul.

De aceea, multi romani isi prind ramuri de salcie la tocul usii. Asa vor alunga relele si bolile care se vor indrepta spre acea casa. In alte zone din Romania, ramurile de salcie se pun sub perna inainte de culcare, mai ales de catre fetele mari. Se spune ca asa vor deveni si mai frumoase si in acel an isi vor gasi alesul inimii si se vor marita, noteaza libertatea.ro.

Publicat: 20 apr. 2019, 12:42 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă