Tenorul Placido Domingo, acuzat de hartuire sexuala de 9 femei: „Se uita la sanii mei si vorbea cu ei”

Publicat: 14 Aug. 2019, 08:33 Vedete

Celebrul tenor Placido Domingo a devenit tinta unei serii de acuzatii de hartuire sexuala, care au determinat Opera din Los Angeles sa anunte declansarea unei anchete.

Placido Domingo acuzat de hartuire sexuala. Intr-o ancheta publicata marti de agentia americana Associated Press, noua femei. Dintre care doar una a acceptat sa-si divulge numele. Ele afirma ca au fost hartuite sexual de legendarul tenor Placido Domingo.

Placido Domingo

Placido Domingo acuzat de hartuire sexuala

Ele vorbesc, de asemenea despre gesturi deplasate, precum o mana pe genunchi in timpul unui dejun, sau apeluri insistente seara tarziu. Sapte dintre cele nouă femei au declarat ca cariera lor a primit o lovitura dupa ce i-au respins avansurile si ca ele nu au mai putut niciodata sa lucreze cu el. Doua dintre ele spun ca au cedat pentru scurta vreme avansurilor lui, de teama sa nu-si compromita cariera. Una dintre ele a afirmat ca a avut de două ori raporturi sexuale cu el.

‘Alegaţiile acestor persoane anonime vechi uneori de 30 de ani sunt profund tulburătoare şi, aşa cum sunt prezentate, inexacte’, a reacţionat Placido Domingo, în vârstă de 78 de ani, într-un comunicat făcut public de agenta sa. ‘Este totuşi dureros să aud că am putut să tulbur pe cineva sau să o fac să se simtă inconfortabil, chiar dacă s-a întâmplat în urmă cu foarte mult timp şi în pofida intenţiilor mele’, a adăugat interpretul de operă de origine spaniolă, devenit o celebritate mondială datorită reprezentaţiilor celor ‘Trei tenori’, susţinute alături de Luciano Pavarotti şi Jose Carreras.

‘Eu credeam că toate interacţiunile şi relaţiile mele erau mereu binevenite şi consimţite’, a adăugat prolificul tenor devenit bariton, care într-o jumătate de secol de carieră a înregistrat peste 100 de albume şi a participat la peste 4.000 de reprezentaţii. El mai afirmă că ‘regulile şi normele cărora suntem – şi trebuie să fim – supuşi astăzi sunt foarte diferite de cele care existau în trecut (…) Eu voi respecta normele cele mai exigente’.

Publicat: 14 Aug. 2019, 08:33 Vedete
Pe aceeași temă