Sparanghelul, hrana regilor: leguma este o minune pentru sanatate daca e gatita corect! Iata cateva trucuri simple

18 08. 2017, 14:10

Sa cureti sparanghel nu e mare filosofie. Pe scurt, sparanghelul are partea dinspre varf mai frageda si partea dinspre coada mai fibroasa. Ce ne intereseaza pe noi este partea frageda, evident.

Ca sa le separi pe cele doua, poti sa tii tija de sparanghel de capatul mai lemnos si sa o indoi pana ce se rupe. Vei ramane cu partea mai frageda si verde, dinspre varf. Foloseste aceasta tija frageda ca masura. Aliniaza pe masa toate tijele de sparanghel si inlatura partea de la baza (codita) insa nu arunca nimic. Poti sa folosesti coditele pentru o supa crema delicioasa. In principiu, cu cat este mai groasa tija, cu atat este mai dura coaja.

Cum alegi sparanghelul

Atunci când alegeţi sparanghelul aveţi grijă să aibă tulpinile drepte, fără capete foarte lemnoase sau zbârcite. Sparanghelul poate să fie mai gros sau mai subţire. Tulpinile subţiri pot să fie mâncate şi crude sau făcute la abur, în timp ce cele groase se pot face la cuptor sau în tigaie. Sparanghelul poate avea mai multe culori, de la alb până la verde închis sau mov. În funcţie de culoare, diferă şi un pic la gust. Cel mov este un pic mai dulce şi se poate mânca şi negatit. Cel alb are această culoare întrucât nu este crescut la soare. El trebuie curăţat de coajă şi gătit.