Șocant! Un candidat la președinție a murit în ziua alegerilor. Bărbatul era infectat cu noul coronavirus
O situație șocantă a avut loc în ziua alegerilor președințiale din Congo. Un bărbat, care era pe lista de candidați, a murit în ziua alegerilor din cauza virusul chinezesc. Guy-Broce Parfait Kolelas avea 61 de ani.
Guy-Broce Parfait Kolelas era principalul candidat al opoziției la președinția din Congo. Bărbatul în vârstă de 61 de ani s-a stins din viață la câteva ore după ce a apărut cu el un videoclip pe rețelele de socializare în timp ce îți scotea masca de oxigen și spunea că ”luptă cu moartea”. Bărbatul a murit într-un avion medical, în timp ce era dus în Franța, arată Digi24. Legea electorală nu anulează alegerile dacă unul dintre candidați moare.
Bărbatul avea și comorbidități, era diabetic. Ultimul său eveniment de campanie l-a ratat, deoarece cu o zi înaintea spunea că îi este frică că ar avea malarie.
„Dragii mei compatrioți, am probleme. Mă lupt cu moartea. Cu toate acestea, vă rog să vă mobilizați și să votați pentru schimbare. Nu aș fi luptat pentru nimic”, a spus el de pe patul de spital.
Pandemia provocată de noul coronavirus putea fi evitată?
„Studiul nostru a fost conceput pentru a răspunde la întrebarea cât timp ar fi putut circula SARS-CoV-2 în China înainte de a fi descoperit.
Pentru a răspunde la această întrebare, am combinat trei informaţii importante: o înţelegere detaliată a modului în care SARS-CoV-2 s-a răspândit în Wuhan înainte de blocare, diversitatea genetică a virusului în China şi rapoarte despre primele cazuri de COVID-19 în China. Prin combinarea acestor probe, am putut stabili că mijlocul lunii octombrie 2019 a fost data limită la care SARS-CoV-2 a început să circule în provincia Hubei”, a declarat Joel Wertheim, profesor asociat în Divizia de Boli Infecţioase şi Sănătate Publică Globală de la Universitatea din California.
Se pare că, dovezile strânse până în acest moment indică faptul că virusul nu ar fi putut circula înainte, au spus cercetătorii. Au existat rapoarte din Italia şi din alte ţări europene care demonstrează că virusul ar fi infectat oameni acolo înainte de octombrie. Studiul de joi arată însă că doar puţine persoane au fost infectate între octombrie şi decembrie, a mai spus Worobey, potrivit mediafax.ro
De la câteva cazuri care au apărut la sfârşitul anului 2019, virusul a explodat în întreaga lume. Potrivit Universităţii Johns Hopkins, până acum au fost înregistrate 121,7 milioane de cazuri de îmbolnăviri şi aproape 2,7 milioane de decese. SUA au fost de departe cea mai afectată ţară, cu aproape 30 de milioane de cazuri diagnosticate şi aproape 540.000 de decese.
Sursă foto: pixabay