Se închide Bucureştiul? Raed Arafat a făcut anunţul. Ce se va întâmpla în următoarele zile

Publicat: 07 Apr. 2020, 09:18 News
Se închide Bucureştiul? Raed Arafat a făcut anunţul. Ce se va întâmpla în următoarele zile

Raed Arafat, a făcut noi precizări importante despre pandemia de coronavirus. Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență a vorbit despre posibila închidere a Bucureștiului, a doua cea mai afectată zonă din România, la nivel de număr de îmbolnăviri, dar şi despre apogeul pandemiei.

Chiar dacă nu a dorit să dea cifre exacte, Raed Arafat a explicat că majoritatea experților se așteaptă la un apogeu al pandemiei undeva în a doua jumătate a lunii aprilie, precizând că acest lucru depinde foarte mult de evoluția situației.

„Sunt păreri și analize că este undeva în ultima parte a lunii aprilie, dar în această privință suntem rezervați. Rămâne să vedem cum evoluează dinamica și cum evoluează situația”, a explicat Raed Arafat, la Observator.

Raed Arafat, despre închiderea Bucureștiului

Șeful DSU a declarat că în acest moment exclude închiderea Capitalei, așa cum s-a întâmplat, de exemplu, la Suceava sau Ţăndărei.

„Bucureștiul este departe, în acest moment, de a fi supus unor măsuri suplimentare de restricționare, față de cele care există deja în acest moment”, a mai explicat Arafat.

Raed Arafat, anunţ important despre măştile de protecţie

„Este cunoscut faptul că nu prea găsim măşti simple în piaţă şi faptul că în cazul în care găsim preţurile pot fi exorbitante. De aceea au început să apară alternative ce pot fi realizate acasă de oricine ca să le poarte când iese din casă. (…) Aduceţi-vă aminte, nu este nevoie de mască medicală ca să vă protejaţi şi să protejaţi pe alţii… puteţi improviza! Totodată, dacă faceţi acest lucru şi vă confecţionaţi o mască acasă, nu uitaţi să o spălaţi zilnic când vă întoarceţi acasă şi să o călcaţi”, a transmis Raed Arafat pe reţelele de socializare.

Publicat: 07 Apr. 2020, 09:18 News
Pe aceeași temă