Se închid plajele! Anunțul de ultima oră făcut de autorități

Publicat: 06 Jul. 2020, 10:18 Arhiva
Se închid plajele! Anunțul de ultima oră făcut de autorități

Aproape 30 de plaje spaniole au fost obligate să se închidă după ce oamenii au luat cu asalt nisipul în primul weekend din iulie. Oamenii au fost opriți să ajungă pe plajă în cele mai aglomerate ore ale zilei în stațiunile de pe Costa del Sol, inclusiv Benalmadena, duminică.

De asemenea, plajele din Malaga au redus numărul de persoane pentru a asigura distanțarea socială. Mai mult decât atât, aproximativ 55 de plaje din regiunea Andaluziei din sudul Spaniei au fost închise ieri, conform unor cifre ale guvernului regional, relatează The Sun. Malaga a fost provincia cea mai afectată, urmată de Cadiz și apoi de Huelva.

Spania impune carantină locală

Regiunea Galicia din nord-vestul Spaniei a impus restricții pentru 70.000 de persoane duminică din cauza unui focar de Covid-19, la o zi după ce Catalonia a introdus o carantină locală pentru a limita răspândirea coronavirusului, relatează Reuters.
Omaenii dintr-o localitate din provincia Lugo nu vor mai putea să părăsească zona începând de la miezul nopții până vineri, cu două zile înainte de alegerile regionale din Galicia de pe 12 iulie.
Guvernul regional a spus că oamenii se vor putea mișca, dar doar cei care trebuie să meargă la muncă vor fi lăsați să iasă sau să intre în zonă.
Ministrul regional al Sănătății, Jesus Vazquez Almuina, a spus, duminică, că cele mai multe focare sunt legate de unele baruri din zonă. Autoritățile regionale au spus că sunt acum 258 de noi cazuri în Galicia, dintre care 117 sunt în Lugo. Capacitatea barurilor și restaurantelor va fi redusă la 50%, iar oamenii vor trebui să poarte mască, chiar și în aer liber sau pe plaje și la piscină. Spania a înregistrat 205.545 de cazuri de coronavirus și 28.385 de decese, potrivit Ministerului Sănătății.

Unde ne putem infecta cu noul coronavirus

Alertă dată de specialişti! Coronavirusul circulă prin aer în spaţiile închise şi îi contaminează pe cei care nu sunt protejaţi, avertizează un grup de 239 de experţi care au semnat o scrisoare către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, scrie New York Times, preluat de Mediafax.

Specialişti din 32 de ţări vor publica un studiu ştiinţitic săptămâna aceasta, din care reiese că noul coronavirus circulă prin încăperi şi este dus mai departe de aerisiri şi sisteme de ventiliaţie şi îi infectează pe cei neprotejaţi. De aceea, recomandarea specialiştilor este ca ventilaţia în locurile închise publice să fie minimă, iar purtatul măştii la interior să fie obligatorie, scrie New York Times.

Medicul Benedetta Allegranzi de la OMS spune că nu sunt suficiente dovezi pentru ceea ce susţin cei 239 de experţi. „Noi am susţinut mereu că virusul se poate transmite prin aer, dar nu există nicio dovadă solidă pentru asta. E o dezbatere aprinsă pe acest subiect”.
Publicat: 06 Jul. 2020, 10:18 Arhiva
Pe aceeași temă