Se închid granițele un an!? Statul care ar putea să se izoleze complet din cauza Covid-19
Se închid granițele un an!? Președintele unui stat are în plan să închidă timp de un an de zile granițele, fiind o metodă de precauție pentru populația țării.
Președintele Cehiei, Milos Zeman, ar dori să ia această decizie pentru cetățenii săi. Mai mult decât atât, potrivit Cancan, președintele țării și-a îndemnat duminică populația să se bucure de frumusețea Cehiei vara aceasta, pentru că vacanțele și călătoriile vor fi interzise un an din cauza Covid-19.
Președintele statului a mărturisit că restricțiile trebuie să dureze până la un an ”astfel încât niciun nou val de infectare să nu fie cauzat de călătorii care se duc în ţări unde epidemia nu s-a încheiat încă”.
Când ar putea fi ridicate restricțiile în România
Managerul Institutului Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel, a vorbit despre perioada când vor putea fi ridicate restricțiile.
Doctorul Adrian Streinu-Cercel susține că dacă românii vor sta în locuințele lor și vor respecta măsurile impuse de autorități, atunci pe la jumătatea lunii iulie, totul va fi bine. Dacă nu se vor respecta măsurile, atunci am putea risca să avem restricții chiar și până anul viitor.
„Dacă stăm potoliți în aceste patru – cinci zile, estimez că undeva la jumătatea lunii iulie. Dacă nu stăm potoliți, atunci se va întinde problema asta şi până la anul nu mai ieşim”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, potrivit Agerpres.
De asemenea, managerul ”Matei Balș” a vorbit și despre evoluția acestei boli, dar a criticat și decizia luată de autorități de a permite accesul oamenilor în piețe, înainte de Paște.
„Evoluţia în dromader înseamnă că acum noi vedem capul cămilei.Urmează o perioadă de acalmie în lunile iulie – august, după care din septembrie – octombrie încolo va apărea cocoaşa cămilei. Dacă vă uitaţi şi la ceea ce spun şi alte ţări, China, de exemplu, care a început să se confrunte cu un al doilea val, lucrurile se complică şi mai mult pentru că va fi un loc de unde vom reînsămânţa, la nivel planetar, circulaţia virusului”, a adăugat Streinu-Cercel.
„Din păcate, a fost o eroare şi sperăm să nu plătim această eroare foarte scump”, a conchis el.