De ce e bine sa mananci salata verde pe stomacul gol. Beneficiile pe care le are asupra organismului si de care nu stiai pana acum
Tot laudand virtutile plantelor cu frunze verzi, cum ar fi spanacul sau leurda, avem tendinta de a ignora calitatile nutritionale deosebite pe care le are salata verde. Salata verde clasica sau laptuca, pe care o gasim in piete si pe care o consumam toata primavara, este un elixir pentru sanatate. Alege intotdeauna o salata cu frunze frumoase, de un verde cat mai inchis. De ce sa mananci in fiecare zi salata verde.
Salata verde este foarte bogata in apa (95%) si absoarbe din sol multe vitamine si minerale hidrosolubile. Laptuca este bogata in vitaminele B, in special acid folic, ce contribuie la formarea materialului genetic al celulelor si la elaborarea globulelor rosii. Doar 100 de grame de salata verde acopera 75% din necesarul zilnic de acid folic al femeilor insarcinate. La femeile care alapteaza, salata verde stimuleaza lactatia.
Laptuca contine si vitamina C, potasiu, iod, cupru, mangan, zinc, fier si magneziu, betacaroten si vitamina E. Fierul din salata verde este foarte bine absorbit de catre organism. Consuma salata verde pentru cresterea nivelului hemoglobinei, daca ai anemie.