Rodia, fructul bogat in vitamine care trateaza mai multe boli! Cum se consuma corect

25 01. 2018, 17:17

Fructul, cu dimensiunea mai mare decat o portocala, are coaja groasa de culoare galben intens, maroniu rosiatica pana la rosu aprins si in jur de 600 de seminte. Semintele si pulpa ce le inconjoara, numita fruct fals, sunt comestibile.  Rodia asigura 40% din doza zilnica recomandata de vitamina C pentru adulti, este bogata in acid folic si vitaminele A si E. Iata la ce ajuta:

Protejeaza si genereaza ficatul. Studiile au demonstrat ca sucul de rodie nu doar ca protejeaza ficatul, dar ajuta si la regenerarea lui.

Te protejeaza de alergii. Rodiile sunt bogate in polifenoli, substante care pot reduce procesul biochimic asociat alergiilor.

Previn bolile de inima. Consumul de rodii protejeaza corpul de bolile de inima, pentru ca previne depunerile de pe artere. De asemenea, rodiile scad colesterolul rau si il cresc pe cel bun.