Reteta zacusca de vinete. Cum se face cea mai dorita conserva a toamnei?

20 10. 2017, 15:20

Reteta de zacusca de vinete este una dintre cele mai cautate informatii pe internet. Care sunt ingrediente, care este modul de preparare si felul in care se depoziteaza zacusca de vinete vom afla in materialul urmator.

Reteta zacusca de vinete ingrediente

Pentru o portie ai nevoie de:

3 kg de vinete
2 kg ardei capia
1 kg ceapa alba
1 l bulion de rosii
500 ml de ulei
3 foi de dafin
1 lingurita de sare
1 lingurita de piper boabe

Reteta zacusca de vinete mod de preparare:

Dupa ce se coc vinetele, pe plita ar fi de preferat, se curata. Acelasi lucru se intampla si cu ardeii. Dupa ce sunt gata acestea, se toaca alaturi de ceapa. In paralel, se pune la incins uleiul si se adauga ceapa. Atunci cand iese uleiul la suprafata, se pun si vinetele si ardeiul si, cu o jumatate de ora inainte sa fie gata, se pune bulionul. La final, se pun foile de dafin, sarea si piperul. Cand este gata, fierbinte, zacusca se pune in borcane. Cand se racesc borcanele se introduc in cuptorul rece si se incepe sterilizarea. Ea consta in incalzirea treptata a borcanelor in cuptor, pana cand incepe zacusca sa fiarba. Dureaza aproximativ 20 de minute.


Apoi, se stinge focul, si se lasa sa se raceasca treptat, dupa care se pune la un loc intunecat si racoros.