Reteta tort de ciocolata si coniac. Nu este greu de facut iar gustul este senzational

Publicat: 16 Jul. 2019, 16:54 Retete & Diete
Reteta tort de ciocolata si coniac. Nu este greu de facut iar gustul este senzational

Cui nu-i place tortul de ciocolata? Atat adultii, cat si copiii sunt innebuniti dupa acest desert fabulos.

Reteta tort de ciocolata si coniac. Chiar daca la prima vedere pare complicata reteta, in realitate este chiar usor de facut si nu va va tine ocupati toata ziua.

Reteta tort de ciocolata si coniac

Reteta tort de ciocolata si coniac.

Ingrediente tort de ciocolata si coniac

  • 1 blat de tort
  • 100 de grame unt
  • 100 de grame de zahar brun
  • 100 de mililitri de frisca
  • o jumatate de ceasca cu cafea

Pentru crema:

  • 100 de grame de faina
  • 100 de mililitri de coniac
  • 3 linguri cu zahar pudra
  • 40 de grame de unt
  • 100 de grame de ciocolată de casa
  • 100 de grame de cacao
  • 350 de mililitri de lapte

Mod de preparare tort de ciocolata si coniac

Se bat ouale cu zaharul pudra dupa care se adauga ciocolata rasa dinainte, faina si cacaua. Se pune laptele la fiert iar apoi se adauga in compozitie impreuna cu coniacul.

Se lasa intr-o cratita la foc mediu si se amesteca pana cand se ingroasa. Untul frecat spuma se adauga doar dupa ce compozitia s-a racit.

Se taie blatul in trei parti si se insiropeaza cu cafea. Pe fiecare din partile blatului se pune o parte crema iar cu restul de crema se imbraca tortul si se lasa la rece timp de doua ore.

Separat se caramelizeaza zaharul iar apoi se adauga untul topit si se amesteca cu frisca. Se lasa compozitia pe foc pana se topeste zaharul iar in cele din urma se raceste glazura obtinuta si se imbraca tortul cu ciocolata.

Publicat: 16 Jul. 2019, 16:54 Retete & Diete
Pe aceeași temă