Reteta tort de biscuiti cu portocale – ideala atat pentru perioada asta, cat si pentru sarbatori
Daca vreti ceva extrem de rapid, usor de preparat dar mai ales super gustos, atunci ati gasit reteta norocoasa, fiindca va garantam, o sa va placa la nebunie.
Reteta tort de biscuiti cu portocale
Ingrediente tort de biscuiti cu portocale
- un kg biscuiti simpli
- 500 g ciocolata
- 2 pachete margarina sau unt
- 200 g alune decojite sarate
- 100 g fistic decojit
- coaja rasa si sucul de la 3 portocale
- un pahar lichior de portocale
Mod de preparare tort de biscuiti cu portocale
Se toaca grosier alunele si fisticul. Se maruntesc biscuitii intr-un bol mare si se amesteca cu alunele, sucul si jumatate din coaja rasa de portocale.
La bain-marie se topeste ciocolata impreuna cu untul sau margarina si se adauga lichiorul de portocale. Cand ciocolata s-a topit, se adauga si cealalta parte de coaja rasa de portocale si se amesteca.
Se toarna trei sferturi din ciocolata peste amestecul de biscuiti si se transfera apoi compozitia intr-o forma de copt cu pereti detasabili care a fost imbracata in prealabil cu hartie de copt.
Se preseaza bine compozitia in forma de copt in vederea obtinerii unei suprafete compacte, iar la final se toarna cealalta parte de ciocolata deasupra si se presara alunele.
Se da tortul la rece pentru o ora si se serveste ornat cu felii de portocala.