Reteta tarta de portocale cu ciocolata! Un desert rapid si ideal pentru copii
Mai mult, este un deliciu care cu siguranta va fi pe placul copiilor. Reteta de tarta de portocale cu ciocolata se pregateste destul de simplu. Pentru preparare aveti nevoie doar de jumatate de ora. In plus, nu sunt ingrediente pretentioase, pe care sa dati foarte multi bani.
Cei mici vor fi cel mai probabil incantati de aceasta tarta. Totusi, pentru ca are un continut de zahar destul de ridicat, aveti mare grija ce cantitate le oferiti copiilor din acest desert! Este un preparat care cu siguranta va da dependenta!
Reteta tarta de portocale cu ciocolata
Timpul de coacere pentru aceasta tarta este, de asemenea, unul relativ scurt. Asadar, daca aveti musafiri si vreti sa le faceti o surpriza, puteti pregati prajitura chiar in aceeasi zi.
Ingrediente necesare:
– 2 portocale
– 3 galbenusuri de ou
– 50 grame ciocolata grasa sau 2 linguri cu fulgi de ciocolata
– un pachet aluat de foietaj
– 3 linguri crema de ciocolata
– un pahar mare cu smantana
Mod de preparare:
Incepeti sa pregatiti tarta cu portocale si ciocolata prin a spala foarte bine fructele. Dupa care, decojiti portocalele pe care trebuie mai apoi sa le desprindeti in felii. Intr-o tava de tarta, preferabil una rotunda, se pune aluatul de foietaj. Ce depaseste marginea recipientului de gatit se decupeaza cu atentie. Baza tartei se inteapa mai apoi cu o furculita.
Se unge baza tartei cu crema de ciocolata moale. O puteti lasa la topit in cuptorul cu microunde, cateva secunde, pentru a nu pierde timp pretios. Mai apoi, puteti intinde ciocolata cu un cutit ce are lama lata, pe care sa il treceti prin apa rece inainte.
Urmatorul pas este sa amestecati smantana si galbenusurile foarte bine, pana la omogenizare. Amestecul se toarna direct peste crema de ciocolata. Tava se scutura usor, cat compozitia sa se aseze.
Deasupra se orneaza cu feliile de portocale foarte bine curatate de pielita. Se presara si fulgii de ciocolata, sau ciocolata rasa. Cuptorul trebuie preincalzit la 180 grade Celsius, 3-5 minute. Tava se da la foc pentru aproximativ 30 de minute.
sursa: retete.unica.ro