Reteta salata de cartofi cu sfecla rosie. Este atat de usor de preparat, o sa-ti ia doar cateva minute
Nu o sa pierdeti deloc timp cu prepararea acestei retete, si o sa iesiti din rutina cu salata clasica. Este un deliciu atat pentru copii, cat si pentru adulti, fiind si extrem de sanatoasa.
Reteta salata de cartofi cu sfecla rosie
Ingrediente salata de cartofi cu sfecla rosie:
- cinci ouă
- trei-patru cartofi
- sfeclă roşie
- ceapă verde sau uscată
- trei castraveţi muraţi
- câteva linguri de maioneză
- pătrunjel verde
Mod de preparare salata de cartofi cu sfecla rosie:
Fierbeţi în coajă cartofii şi sfecla, apoi daţi-le pe răzătoare. Procedaţi la fel şi cu patru dintre ouă, mărunţiţi ceapa şi castraveţii muraţi. Condimentaţi cartofii cu sare şi piper, apoi amestecaţi-i cu ceapa; separat preparaţi sfecla, peste care puneţi după gust apă, oţet, sare, zahăr, seminţe de chimen şi puţin hrean dat pe răzătoare.
Pregătiţi maioneza dintr-un gălbenuş crud, unul fiert şi ulei, peste care adăugaţi la final o lingură-două de smântână grasă. Într-un castron aşezaţi totul în straturi, începând cu cel de cartofi şi alternând cu castraveţii muraţi, sfecţa, ouăle fierte şi cartofi.
Asigurati-vă că între fiecare două straturi aţi întins maioneză. Peste ultimul strat de cartofi unşi cu maioneză presăraţi un ou fiert răzălit şi pătrunjel verde.
Sursa: Adevarul / Bucataras