Reteta pentru chiftelute din urzici. Sunt uimitor de gustoase
Urzicile sunt extrem de nutritive si sanatoase, de aceea nu trebuie sa evitati utilizarea lor in diverse preparate. Gustul lor este foarte bun si va incanta toata familia.
Chiftele din urzici seamana foarte mult cu traditionalele chiftele cu carne, insa aportul nutritiv este mai mare iar timpul de preparare foarte scurt.
Reteta pentru chiftelute din urzici
Ingrediente chiftelute din urzici
- 3 cepe albe
- 800 g de urzici
- 3 felii de paine
- 3 oua
- ulei de floarea-soarelui
- faina
- usturoi uscat
- sare
Mod de preparare chiftelute din urzici
- Urzicile se curata, se spala si se fierb in putina apa, dupa care se strecoara de zeama si se storc bine de tot cu mana.
- Urzicile se dau prin masina de tocat carne impreuna cu ceapa calita, iar la final se adauga cu 2-3 felii de paine, ca sa se inchege bine.
- Compozitia se amesteca bine cu cele 3 oua, apoi se se adauga usturoiul, sarea si condimentele dupagust. Cu urzicile stoarse se pot forma chiftele care se dau prin faina si se prajesc in ulei, la foc mic.
Pofta buna!