Reteta negresa de post cu glazura, o adevarata incantare a papilelor gustative

de: Simona
03 04. 2019, 19:42

Nu exista roman care sa nu fi mancat macar o data negresa, fie ea de post sau nu, fiindca este un desert delicios, atat pe placul copiiilor, cat si al adultilor.

Si fiindca tot suntem in post, va propunem o reteta la fel de gustoasa ca cea care contine oua, incat nu o sa simtiti nicio diferenta. Spor la treaba!

Reteta negresa de post cu glazura

Ingrediente blat negresa de post cu glazura:

  • 150 g zahar
  • 300 ml apa
  • 150 ml ulei
  • 6 linguri cacao
  • 600 g faina
  • 1 esenta de rom
  • lingura bicarbonat de sodiu
  • zeama de la 1 lamaie

Ingrediente glazura negresa de post cu glazura:

  • 200 g margarina
  • 100 zahar
  • 4 linguri cacao
  • 1 esenta de rom
  • miez de nuca

Mod de preparare negresa de post cu glazura:

  • Se incepe prin a amesteca zaharul cu apa si uleiul, dupa care se combina faina cu cacaua si se adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.
  • Se adauga faina, se omogenizeaza bine iar apoi se pune esenta de rom. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu ulei si faina.
  • Punem negresa la cuptor pentru circa 30 de minute la 180 de grade Celsius.
  • Separat se topeste margarina cu zaharul, esenta de rom si cacaua. Vasul se tine pe foc pana cand compozitia se ingroasa, amestecandu-se incontinuu.
  • Cand prajitura este gata se scoate din cuptor si se lasa la racit. Doar dupa ce s-a racit complet se poate turna glazura. Optional se poate orna cu miez de nuca.

Pofta buna!

Sursa: clickpoftabuna.ro