Reteta negresa de post cu glazura, o adevarata incantare a papilelor gustative
Nu exista roman care sa nu fi mancat macar o data negresa, fie ea de post sau nu, fiindca este un desert delicios, atat pe placul copiiilor, cat si al adultilor.
Si fiindca tot suntem in post, va propunem o reteta la fel de gustoasa ca cea care contine oua, incat nu o sa simtiti nicio diferenta. Spor la treaba!
Reteta negresa de post cu glazura
Ingrediente blat negresa de post cu glazura:
- 150 g zahar
- 300 ml apa
- 150 ml ulei
- 6 linguri cacao
- 600 g faina
- 1 esenta de rom
- lingura bicarbonat de sodiu
- zeama de la 1 lamaie
Ingrediente glazura negresa de post cu glazura:
- 200 g margarina
- 100 zahar
- 4 linguri cacao
- 1 esenta de rom
- miez de nuca
Mod de preparare negresa de post cu glazura:
- Se incepe prin a amesteca zaharul cu apa si uleiul, dupa care se combina faina cu cacaua si se adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.
- Se adauga faina, se omogenizeaza bine iar apoi se pune esenta de rom. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu ulei si faina.
- Punem negresa la cuptor pentru circa 30 de minute la 180 de grade Celsius.
- Separat se topeste margarina cu zaharul, esenta de rom si cacaua. Vasul se tine pe foc pana cand compozitia se ingroasa, amestecandu-se incontinuu.
- Cand prajitura este gata se scoate din cuptor si se lasa la racit. Doar dupa ce s-a racit complet se poate turna glazura. Optional se poate orna cu miez de nuca.
Pofta buna!
Sursa: clickpoftabuna.ro