Rețeta ieftină și simplă de vin fiert cu mere, portocale și scorțișoară. Cum să faci cea mai bună băutură pentru Crăciun

26 12. 2023, 12:00

Nimic nu se compară cu un pahar de vin fiert lângă foc, în serile friguroase de iarnă, alături de prieteni sau familie. Pe lângă gustul aromat și delicios, această băutură caldă te scapă și de simptomele de răceală și ajută sistemul imunitar. De asemenea, ingredientele folosite în prepararea acesteia conțin o serie de proprietăți benefice (antioxidanți și vitamina C).

Nu numai vinul roșu se fierbe ci și vinul alb poate fi la fel de gustos dacă este amestecat cu condimentele potrivite. Cu toate acestea, majoritatea preferă vinul roșu în perioada Crăciunului.

Pentru a obține un vin fiert bun și a ne bucura de beneficiile sale, este nevoie să folosim un vin roșu demisec, dulce sau demidulce care are deja zaharuri prezente în compoziție. Chiar dacă mai adăugăm zahăr sau miere la fiert, e important ca și vinul să aibă o oarecare dulceață, pentru a se îmbina mai bine gusturile atunci când se fierbe. Iată o rețetă delicioasă și rapidă!

Ingrediente:

  • 750 ml vin roșu
  •  3-4 linguri de zahăr brun sau miere (în funcție de vinul pe care l-ai ales – demisec, demidulce sau dulce). Nu exagera însă cu acest ingredient!
  • 5-10 cuișoare, în funcție de preferințe. Intensitatea aromei o alegi tu!
  • 2 batoane de scorțișoară
  • o portocală sau 2 clementine
  • o lămâie
  • măr sau gutuie (opțional)

Mod de preparare:

Tăiem câteva felii de portocală, lămâie și măr, care vor fi păstrate pentru final. Stoarcem sucul de la jumătate de portocală și îl punem la fiert pe aragaz, împreuna cu vinul, iar pe cealaltă jumătate o păstrăm. Folosim o oală încăpătoare pe care o punem la foc mic.

Atunci când amestecul s-a încălzit, adăugăm zahărul (sau mierea) după gust. Amestecăm foarte bine până când s-a topit. Apoi adăugăm batoanele de scorțișoară și cuișoarele. Amestecăm puțin și așteptăm până când vinul ajunge aproape de temperatura de fierbere sau până când dispare spuma de la suprafață.

Dăm oala la o parte de pe aragaz și adăugăm feliile de fructe tăiate mai devreme. Acoperim vinul cu un capac și îl lăsăm aproximativ 8 – 10 minute. Astfel, se îmbină toate aromele. Pune vinul în căni, decorează cu o felie de lămâie sau portocală și bucură-te de el alături de cei dragi.

SURSA FOTO: Social Media