Reteta foccacia cu usturoi. Are o aroma deosebita, merita incercata
Foccacia este foarte delicioasa si merge cel mai bine savurata calda, ca fel principal sau ca aperitiv.
Este extrem de crocanta la exterior, dar pufoasa in interior si cu o aroma unica datorita usturoiului si a diferitelor ierburi.
Reteta foccacia cu usturoi
Ingrediente foccacia cu usturoi:
- 280 g faina
- 1 lingurita drojdie uscata
- 1 lingurita sare
- 180 ml apa calduta
- 1 lingura ulei
- 50 g unt topit
- 5 catei de usturoi
- 1 lingura parmezan
- 1 lingurita oregano
- 1 lingurita rozmarin
- 1 lingurita busuioc uscat
Mod de preparare foccacia cu usturoi:
- Se amesteca faina cu drojdia si sarea, dupa care se adauga apa si se framanta usor, timp de 10 minute, pana se obtine un aluat omogen.
- Se acopera aluatul cu ulei si se pune intr-un bol acoperit cu folie alimentara. Se lasa la crescut 1-2 ore.
- Se incinge cuptorul la 200 de grade iar pe o tava se aseaza hartie de copt. Aluatul se imparte in doua parti egale, formandu-se un oval din ambele jumatati.
- Untul topit se amesteca cu sarea, parmezanul si ierburile, ungandu-se cele doua foccacia cu acest amestec.
- Se dau la cuptor timp de 20 de minute pana capata o crusta aurie.
Pofta buna!
Sursa: clickpoftabuna.ro