Reteta foccacia cu usturoi. Are o aroma deosebita, merita incercata

de: Simona
13 04. 2019, 18:22

Foccacia este foarte delicioasa si merge cel mai bine savurata calda, ca fel principal sau ca aperitiv.

Este extrem de crocanta la exterior, dar pufoasa in interior si cu o aroma unica datorita usturoiului si a diferitelor ierburi.

Reteta foccacia cu usturoi

Ingrediente foccacia cu usturoi:

  • 280 g faina
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 180 ml apa calduta
  • 1 lingura ulei
  • 50 g unt topit
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lingura parmezan
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita rozmarin
  • 1 lingurita busuioc uscat

Mod de preparare foccacia cu usturoi:

  • Se amesteca faina cu drojdia si sarea, dupa care se adauga apa si se framanta usor, timp de 10 minute, pana se obtine un aluat omogen.
  • Se acopera aluatul cu ulei si se pune intr-un bol acoperit cu folie alimentara. Se lasa la crescut 1-2 ore.
  • Se incinge cuptorul la 200 de grade iar pe o tava se aseaza hartie de copt. Aluatul se imparte in doua parti egale, formandu-se un oval din ambele jumatati.
  • Untul topit se amesteca cu sarea, parmezanul si ierburile, ungandu-se cele doua foccacia cu acest amestec.
  • Se dau la cuptor timp de 20 de minute pana capata o crusta aurie.

Pofta buna!

Sursa: clickpoftabuna.ro