Rețetă dulceață de ceapă roșie. O adevarată delicatesă
Dacă vreți să preparați cea mai bună dulceață de ceapă roșie, atunci Adi Hadean vă indică pas cu pas ce trebuie să faceți, pentru a fi siguri că iese ceea ce trebuie.
Așadar, urmați cu exactitate pașii de mai jos.
Rețetă dulceață de ceapă roșie – Ingrediente
– un kilogram de ceapă roșie
– trei căței de usturoi
– două fire de ceapă verde
– un ardei gras, o mână de mărar
– 350-400 de grame de zahăr brun
– un pahar de vin
– două linguri de reducție de oțet balsamic
– puțină sare
– două lingurițe de coriandru boabe
– patru-cinci cuișoare
– două oale/cratițe
Rețetă dulceață de ceapă roșie – Mod de preparare
Ceapa tăiată solzi și curățată de inimi (sunt mai tari, mai iuți și au într-un capăt partea din care ies rădăcinile, nu ne trebuie) se lasă la macerat o jumătate de ceas cu jumătate din cantitatea de zahăr.
Ardeiul cubulețe, ceapa verde rondele fine, usturoiul mărunțit se lasă să stea o jumătate de oră împreună cu cealaltă jumătate a cantității de zahăr.
Cele două cratițe/oale (una cu ceapă, una cu ardei&celelalte) se pun pe foc mic cu câte o ceașcă de apă. Se amestecă mereu în ele până se înmoaie. După ce s-a înmuiat ceapa, puneți peste ea condimentele zdrobite și reducția de oțet balsamic și amestecați în continuare (toată treaba asta durează cam jumătate de oră).
După ce-s moi toate, amestecați-le în aceeași oală/cratiță, turnați vinul peste ele. Lăsați să scadă de tot (un sfert de oră), luați de pe foc și lăsați să se răcească.