Reteta de vedeta. Ami a pregatit cartofi umpluti cu mascarpone si sunca afumata
Cartofi umpluti cu mascarpone si sunca afumata
Cartofi medii 12 buc
Mascarpone 150 ml
Sunca afumata 150 gr
2 cozi de ceapa verde
Unt 1 lingura
Piper alb dupa gust
Spalam cartofii fara sa-i curatam de coaja si ii punem la fiert in apa cu sare pentru aproximativ 30 minute. Dupa ce s-au fiert ii lasam sa se raceasca putin si ii curatam de coaja. Taiem marunt sunca si ceapa verde. Luam cartofii si taiem un capac de circa 2 cm latime pe lungimea fiecaruia. Apoi scobim cu lingurita din miez, lasand un strat de 1 cm grosime. Amestecam sunca si ceapa verde cu crema mascarpone si cu piper. Apoi, umplem fiecare cartof cu aceasta compozitie.
Punem cartofii intr-o tava termorezistenta, presaram bucatele de unt si dam la cuptorul preincins la 180 grade pentru 15 minute sau pana se rumenesc usor.
Pontul meu: Se servesc calzi
Ponul bunicii: Puteti pune deasupra putina smantana pentru un plus de savoare