Reteta de prajitura Raffaello. E un desert delicios cu crema de vanilie, ideal pentru copii
Prajitura Raffaello contine crema de vanilie. Daca sunteti amatori ai aromei, cu siguranta o veti aprecia. Mai mult, mamicile o pot pregati pentru prichindeii lor si ca surpriza pentru 1 iunie! Este un desert lejer, care nu dureaza foarte mult de preparat. Poate fi preparata si in varianta cu lamaie, fiind similara prajiturii „Alba ca zapada”.
Reteta de prajitura Raffaello va avea gustul inconfundabil al bomboanelor celebre cu acelasi nume. Vor fi necesare mai multe ingrediente, pentru ca trebuie preparate si coapte doua blaturi, separat, dar si o crema de vanilie. Adio diete! Acestea sunt prajiturile care te ajuta sa slabesti
Reteta de prajitura Raffaello, ideala pentru copii
Ingrediente blat cu nuca:
– 5 albusuri
– 120 grame de zahar
– 150 grame nuci prajite si tocate marunt
– 2 linguri de faina
– jumatate de plic de praf de copt
Ingrediente blat cu cocos:
– 5 albusuri
– 120 grame zahar
– 100 grame nuca de cocos
– 2 linguri de faina
– jumatate de plic de praf de copt
Ingrediente crema de vanilie:
– 10 galbenusuri
– 120 grame de zahar
– 500 mililitri lapte
– 100 grame amidon de porumb
– un pachet de unt gras (aproximativ 80% grasime)
Cum se prepara:
Crema se pregateste prima, pentru ca are nevoie de ceva timp sa se raceasca. Se fierb 400 ml de lapte, iar separat galbenusurile se bat spuma, impreuna cu zaharul. Se adauga laptele ramas si amidonul. Compozitia se toarna peste laptele de pe foc si se amesteca in mod continuu, pana cand incepe sa se va ingrosa.
Se ia crema vanilie de pe foc si se lasa la racit. Se acopera cu folie alimentara pentru a evita crustele, dupa care se pune la frigider. Cand e complet rece se poate amesteca cu untul.
Pentru blatul cu nuca poti incepe prin a bate albusurile spuma, dupa care sa adaugi zaharul cate putin. Vei obtine o bezea tare, pe care trebuie sa o omogenizezi cu o spatula. Faina se ameste cu praful de copt si se pune in compozitie, dupa care se adauga si nucile zdrobite si maruntite. Tort cu nectarine, zmeura si branza este tortul verii
Compozitia se toarna mai apoi intr-o tava ce trebuie tapetata cu hartie de copt. Se pune la cuptor pentru o perioada de coacere de 15 minute, la aproximativ 180 de grade Celsius. In timp ce primul blat se coace, se poate prepara si cel de al doilea. Este identic, cu singura diferenta ca va contine nuca de cocos, in loc de cea obisnuita.
Dupa ce blaturile s-au racit, iar crema este de asemenea rece, se poate asambla prajitura. Peste blatul cu nuca se pune jumatate din crema. Dupa care se asezati si blatul cu nuca de cocos, alaturi de restul de crema. Se poate decora cu fulgi de nuca de cocos, bucatele de ciocolata alba, sau chiar bomboane Raffaello.
(sursa: totuldespremame.ro)