Reteta de papanasi muntenesti. Sunt la fel de buni ca cei moldovenesti
Reteta papanasi muntenesti. Insa de data aceasta avem o reteta speciala, fiind vorba despre papanasii muntenesti, care seamana destul de mult cu papanasii moldovenesti.
Este o reteta extrem de usor de parcurs, fiind recomandata de celebrul bucatar Radu Anton Roman.
Reteta de papanasi muntenesti
Ingrediente papanasi muntenesti
- 2 oua
- 3 linguri de gris
- 1 lingurita de faina
- 2 linguri de unt
- pesmet
- sare
- 300 g branza de vaci bine scursa
Mod de preparare papanasi muntenesti
- Se incepe prin punerea apei sarate la fiert, dupa care, separat, se amesteca bine branza de vaci cu faina, ouale, grisul si sarea.
- Se formeaza galusti turtite, care se gauresc cu degetul, dupa care se pun in spumiera in apa usor clocotita. Se prajeste si pesmetul.
- Dupa ce papanasii se ridica la suprafata, se mai lasa sa fiarba pentru inca 15 minute.
- Untul se pune la cald, iar papanasii se scurg, se unt cu unt, se tavalesc in pesmet si se servesc cu zhar si smantana, si optional, dulceata.
Sursa: Adevarul
Reteta de papanasi pufosi, recomandata chiar de Adi Hadean
Reteta papanasi cu smantana si dulceata, un deliciu din Moldova