Reteta de papanasi muntenesti. Sunt la fel de buni ca cei moldovenesti

de: Simona
11 06. 2019, 19:11

Reteta papanasi muntenesti. Insa de data aceasta avem o reteta speciala, fiind vorba despre papanasii muntenesti, care seamana destul de mult cu papanasii moldovenesti.

Este o reteta extrem de usor de parcurs, fiind recomandata de celebrul bucatar Radu Anton Roman.

Reteta de papanasi muntenesti

Ingrediente papanasi muntenesti

  • 2 oua
  • 3 linguri de gris
  • 1 lingurita de faina
  • 2 linguri de unt
  • pesmet
  • sare
  • 300 g branza de vaci bine scursa

Mod de preparare papanasi muntenesti

  • Se incepe prin punerea apei sarate la fiert, dupa care, separat, se amesteca bine branza de vaci cu faina, ouale, grisul si sarea.
  • Se formeaza galusti turtite, care se gauresc cu degetul, dupa care se pun in spumiera in apa usor clocotita. Se prajeste si pesmetul.
  • Dupa ce papanasii se ridica la suprafata, se mai lasa sa fiarba pentru inca 15 minute.
  • Untul se pune la cald, iar papanasii se scurg, se unt cu unt, se tavalesc in pesmet si se servesc cu zhar si smantana, si optional, dulceata.

Sursa: Adevarul

Reteta de papanasi pufosi, recomandata chiar de Adi Hadean

Reteta papanasi cu smantana si dulceata, un deliciu din Moldova