Reteta de gogosi la cuptor. Un deliciu caruia nu-i poti rezista

de: Simona
09 04. 2019, 16:55

Gososile sunt printre preferatele romanilor pentru ca sunt usor de facut si extrem de gustoase. Mai mult, pot fi consumate in diverse combinatii si cu o multitudine de arome si umpluturi.

Reteta pe care v-o propunem este putin diferita pentru ca aceste gogosi se vor pregati la cuptor, si nu in tigaie cu ulei, astfel ca este ideala pentru cei care vor sa manance mai slab caloric.

Reteta de gogosi la cuptor

Ingrediente gogosi la cuptor:

  • 350 g faina
  • 180 ml lapte caldut
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 lingura unt nesarat
  • 80 g zahar
  • 1 ou
  • 1 varf de lingurita nucsoara
  • 1/2 lingurita sare

Mod de preparare gogosi la cuptor:

  • Se pune o treime din laptele caldut intr-un castron, dupa care se adauga drojdia zdrobita bine si se lasa 5 minute. Separat, luam un bol mic in care o sa combinam restul de lapte cu zahar si unt. Se adauga toate acestea in bolul mare, impreuna cu un ou si se amesteca bine.
  • Se adauga treptat faina, nucsoara si sarea si se amesteca pana se omogenizeaza. Ideal ar fi ca aluatul sa nu fie lipicios.
  • Se framanta aluatul pe o surpafata rigida pudrata cu faina circa 5 minute pana cand acesta devine maleabil. Formam o bila mare pe care o punem intr-un vas uns cu ulei, se acopera cu folie alimentara si se lasa la crescut pana se dubleaza.
  • Dupa ce creste, aluatul se intinde cu un sucitor, iar cu un pahar se decupeaza gogosile. Cuptorul se preincalzeste la temperatura mare.
  • Pe o hartie de copt se pun gogosile la o distanta egala una de cealalta, iar apoi se pune un prosop curat peste ele si se lasa asa timp de 45 de minute.
  • Se dau la cuptor pentru 8-10 minute, dupa care se scot si se lasa la racit 5 minute. Optional se poate turna zahar pudra peste sau orice tip de glazura.

Pofta buna!

Sursa: unica.ro